Döm om min förvåning...

...när jag gräver runt i garderoben efter en härlig nyårs-outfit (för mindre än en timme sedan, snacka om att vara ute i god tid) och hittar en klänning jag fick i julklapp av Calle 2004. 2004! Det är ju skitlängesen! Den ser oanvänd ut (konstigt vore det väl annars, eftersom jag bara använt den två gånger) och döm om min förvåning -IGEN- när den faktiskt passade! Jag trodde den skulle sitta som ett tält, jag jobbade ju trots allt på Burger King när jag fick den och jag har aldrig varit så tjock som jag var då! Hur ska jag tolka detta? Är jag fortfarande fet, eller har klänningen krympt i garderoben? Min kropp kanske bara har formförändrats?
Man vet aldrig. Mycket har trots allt hänt sen klänningen slogs in i julpapper och gömdes i väntan på klappjakt i lägenheten (han är bra påhittig den där Carln jag lever med). Herrigud, vi har hunnit med varsin utbildning i Långtbortistan (Östersund), vi (jag) har fött två kids, vikten har pendlat som tusan +8, -25, +12, -17, husköp, kattinförskaffning, 5 flyttar...
Som sagt mycket har hänt sen 2004.

Den här bilden är tagen på självaste julaftonen 2004 och föreställer en långhårig Lotta iförd julklappsklänningen. 

                         
299144-5

Sammanfattning

Hur sammafattar man en julhelg?
Jag måste nog (stolt) säga att jag är nöjd med hur jag lyckades ta mig runt julstressen. Jag var ute i god tid med julklappar, klädplanering och andra bestyr som ska göras före och efter julaftonen. Det är nog tack vare barnen. Man måste planera. Man måste ligga minst ett halvt steg före - hela tiden. Samtidigt måste man stå beredd (påklädd innanför dörren med bilnyckeln redan isatt i vrida-om-och-starta-hålet) när barnen tröttnar och skirker när orken plötsligt tar tokslut. Man ligger nog ett halvt steg före hela tiden, vare sig man är medveten om det eller inte.
Det har varit intensiva dagar. Barnen har hållt igång mer än vad som kan anses normalt i deras ålder. Leylia vill inget hellre än att kunna springa runt och ta sig fram obehindrat som Vidar. Leylia klättrar, kryper i raketfart, sitter, baknar och slår, skrattar och sträcker ut armarna för en åktur på armen. Vidar leker konstant och hela tiden. De senaste dagarna har han sovit en stund mitt på dagen, det är nog ett halvår sen han slutade sova på dagen, men nu är det mer än behövligt.
Julklapparna har hållt sig inom mänskliga gränser. Lagom många paket till allihop.

Jag återkommer en annan dag med en årets-lista.
Jag kan dela med mig av ett och annat smakprov redan nu:
"Hjulet snurrar men hamstern är död..." Joel påpekar min inkompetens när Calle försöker lära mig kortspel. Jag fattade ingenting, men det framgick väl av Joels kommentar?

Dag och natt.

Det är jag och Calle det.
Jag höll på att sätta middagen i fel strupe när jag såg t-shirten Calle köpt. Jag skrattade länge åt hur olika vi är.

Jag köpte förra veckan en topp som ser ut så här:


Romantisk och med lite blommiga broderier i ringningen. Söt som en karamell!

Calles t-shirt ser ut så här:
299144-3
Carpathian Forest - Anti-Human Anti-Life.

Hahahaa! Guud, jag tyckte det var så himla kul! Natt och dag. Det är olikheterna som är charmen liksom. Jag tillhör den där söta, dockiga, gulliga, blonda, pastell-skaran. Calle tillhör den där mystiska, mörka, lånngåriga, drägg-skaran ;-)
Nu till lite djupare funderingar: Hur kan två människor som är så tokigt olika finna varandra? Det borde ju krocka någonstans? Winnerbäck och black metall (skrål och skräl) liksom. Jag tror jag bryter ihooop! :-D Jag kan lova att det finns ingen som kan få mig att skratta som Calle (okej, barnen ligger honom hack i häl).

Bad news, good news.

Bad news:
Min kropp håller på att ge upp. Den behöver in på verkstad. Min kropp, endast 23 år gammal, orkar inte vara med mer.
Den senaste veckan har dagshändelserna fylls ut med konstant huvudvärk (lite får jag väl skylla mig själv, eftersom jag inte tar något för att lindra huvudvärken. Jag är lite anti sånt där, jag använder ju mina glasögon hela tiden och tycker väl att det borde hjälpa), yrsel, magont som också håller i sig hela dagarna och som gör att aptiten är nollställd, illamående dras jag också med hela dagarna (vilket säkert beror på att aptiten inte är vad den brukar), jag är trött hela tiden trots att jag sover som en prinsessa på nätterna - regelbundna tider och allt det där, min handled blir bara sämre och sämre, nu är även min högra fotled ute på krigsstigen. Jag håller inte på att bli sjuk, förkylningen har ju precis gett sig av. Kan det vara dessa psykiska påfrestningar? Jag är glad att jag har Calle att luta mig mot när jag känner att jag inte ens orkar gå upprätt längre, han är ju trots allt en av få som förstår.

Good news:
Jag testade nyligen
299144-2
Den var himla smaskig! Choklad på choklad liksom. Rena drömmen för en chokladlover som jag! :-)

Dagens

Dagens lättnad: Vidar håller inte på att bli sjuk. Han håller på att få en bumling. Tre tänder till, sen är det fullt :-)
Dagens stolthet: Jag har för första gången i hela mitt liv gjort egen pepparkaksdeg!
Dagens svåra: Att få Leylia att komma till ro för förmiddagsluren.
Dagens mat: Helstekt kyckling, sås och ris.
Dagens läxa: Det är tydligen bara snälla barn som får julklappar, och det är tydligen inte alla som tycker det är roligt att ge bort väl utvalda paket till andra. Det lärde jag mig av att läsa Ledaren i D.N. (inte dagens)
Dagens bästa: Att mysa med ungarna. Att se knattarna från väckiningen på morgonen tills de kör slut på reserverna på kvällen. Det är lycka!
Dagens mys: Frost! Det är fortfarande vitt ute!
Dagens projekt: Papper. Papper, papper, papper! Kort och kuvert på lådan.
Dagens låt: Grace Kelly - Mika. About you now - Sugarbabes. Man dansar automatiskt! Man blir glad och får en sån där skön känsla i hela kroppen!
Dagens tack: Min mamma och Calles föräldrar. Bara för att dom är världsbäst!
Dagens roligaste: Hallåå! Är du koko i nöten!? Dom där grejerna är inte leeeevande... Tarzan. Apan och elefanten är bäst! Jag kan inte sluta skratta!
Dagens mening: Getting angry doesn't solve anything.
Dagens sämsta: Min trasiga handled.
Dagens insikt: Det vänder! Det kan bara bli bättre!

Händelserik dag

Idag har vi redan hunnit med mer än vanligt. Jag var uppe kl.7 och skrämde skiten ur Calle som trodde att han var den enda som var vaken i det här huset :-D Jag hämtade in tidningen, fixade frukost, bläddrade igenom tidningen och bliagan, skrev julkort, gjorde vällling och väckte Vidar kl. 8. Vi satte os i soffan och myste med Mumintrollen på Barnkanalen, sen var det blöjbyte, klädbyte, tandborstning och på med dvdn. Jag gick ner, duschade och gjorde mig iordning. När jag kom upp igen så satt Vidar i sängen och pratade med Leylia. Dom är för söta, mina charmtroll! Jag gjorde iordning Leylia, sen tog jag hand om gårdagens disk, fönade håret, gjorde iordning vagnen och sen var det dags för Leylias frukost och när hon ätit färdigt så gjorde jag iordning oss för utång. Då var klockan 9.45. Dagen hade bara börjat och jag var redan klar med typ allting! Jag hade t.o.m sökt fram julkortsadresserna på Eniro! (Det enda jag har kvar att göra idag är att fixa middag till Calle. Haha!) Vi gick till Apoteket och tog en extra-runda på hemvägen. Vidar styrde mot farmor och farfar så vi gick dit och lekte en liten stund. 
Leylia är helt vansinnigt snorig! Jag förstår inte hur det kan finnas så sjukt mycket snor i en så liten näsa! När jag ammade henne förut så kunde hon knappt andas för att det var så tätt... Hon bara grät. Min stackars lilla knorr! Vidar har klarat sig helt, än så länge *Knack, knack! Ta i trä*
Vad ska vi göra resten av dagen då? Vi kanske ska ta och knalla ut en sväng till sen när Leylia ha vaknat.... Well. varför inte. Frisk luft är ju aldrig fel.
Igår var jag ute och målade igen. En gång till, sen är det klart! :-)
Calle bakade lussebullar/katter. (Calle säger lussekatter, jag säger lussebullar.)
Det är ju helt otroligt vilken lyx! Vilket kap! Carln julpyntar, lagar mat, bakar lussebullar/katter och pepparkakor. Han är noga med julpyntet. Gardinerna ska bytas, dukarna ska bytas, ljusstakar eller stjärnor i varje fönster, julblommor i fönstren, julkort ska skickas,  julskinka ska ätas och risgrynsgröt ska tillagas. Och julgran ska vi givetvis ha! En uppe och en nere. Inget halvdant här inte! Jag har försökt med att vi kan väl köpa pepparkakor? Och tre påsar med lussebullar räcker väl till oss. Julskinka är väl ingen mening med till oss två? Måste vi verkligen byta gardiner och byta dukar? Och vi kan väl ha en riktig gran nere och en rosa plastgran uppe? Jag balanserar på en skör tråd när jag säger så, ett ord till och jag åker ut med huvudet före! Hahaha! (Han har inte sagt så, men jag vet att han tänker det....) Visst är det mysigt när det är iordning, men allt det här med att plocka fram för en månad och sen plocka bort igen? Det är ju tur att jag har en Carl som gör det där åt mig ;-)

Jag städade tvättstugan igår. Jag gjorde ett ordentligt röj! Torkade, skurade, rev bort tjocka fägkluttar i handfatet (det blev aldrig rengjort efter balkongmålningen, så det var en hel del.) Det har aldrig varit så rent i den delen av huset förut, inte ens när vi flyttade in! Jäklar vad bra jag är :-)

Det är dags att adressera resten av julkorten, sen ska jag kolla om brevbäraren har lämnat avin för att hämta ut mina och Vidars kläder :-)

/C

Magväska


Jag läste ordet magväska. Vilket fruktansvärt fult ord!
I min värld är magväska = åttiotal så det skriker om det!
Nu undrar jag:
Vad tycker du om magväskor?
Är det så illa att de fortfarande finns att få tag i?299144-1

Helgen som gick

Ja, det kanske ligger något i det - lösenordsskyddad blogg. Jag vet många som har det. Fast å andra sidan - då kan man ju lika gärna köpa sig en bok med tomma blad och hänglås, som man gräver ner i någon sänglåda någonstans. Och hur kul är det på en skala?

Helgen som gick.... Fast den gick inte, den kutade, sprang, svischade förbi! Jisses, tiden bara flög iväg! Fast vi fick ju mycket gjort :-)
I lördags tog vi oss ett varv på Överby. Vi inhandlade julklappar och (jag) tittade på godsakerna i skyltfönstren (Gina Tricot, Lindex, Hemtex, Pondus, Indiska). Barnen har inte ärvt några shoppingfingrar från mig. Dom har ärvt kan-vi-åka-hem-snart-genen från sin far ;-)
På hemvägen släpptes jag och Vidar av i skogen. Jag kände att jag ville ha lite egen-tid med Vidar. Så vi plöjde igenom varenda vattenpöl, tittade i skogen, charmade pensionärerna som var ute på lördagspromenad och tittade på alla bussar som åkte förbi. Det var längesen jag skrattade så mycket och så länge :-) Charmtroll är hans förnamn! Sen gick vi hem och fikade med Calle o. Leylia, och efter det gick vi hem till farmor o. farfar för middag. Gud vad skönt det är att slippa laga mat! :-D Maten var lika smarrig som vanligt och efteråt hamnade jag i någon slags trött-och-mätt-koma. Jag hängde inte med i samtalen, trots att det var Winnerbäck som drog igång diskussionen.... Det är inte likt mig att falla in i en annan värld mitt under Winnerbäck. Jag var trött. Och mätt.

Söndagen var fullbokad. Direkt efter frukosten gick jag ut och målade. Nu är det inte så mycket kvar. Kanske blir det klart innan självaste julafton. Efter målningen bäddade jag ner tösen i sängen, sen gick jag ner för att göra iordning inför finfrämmandet. Mamma och mormor dök upp ovanligt nära utsatt tid ;-) Jag höll på att skratta ihjäl mig igår när mormor sa "Mä hälja" och "Fräda".
Det var först när Calle gick tillbaka till jobbet efter studierna som jag hörde "Mä Hälja" första gången. Bonnigt värre! När jag påpekat uttrycket så svarar han bara att det inte är så konstigt att man drar på sig ord och uttryck från de man tillbringar mest tid med, jobbet i Calles fall. Han hävdar bestämt att jag gjorde minsann likadant när jag pluggade i Östersund. Jag hoppade över och tog bort bokstäver. Så jag kan inget mer säga. Jag kan inte argumentera emot. Men igår när jag hörde mormor säga så, så vart jag ju bara tvungen att fråga var hon fått det ifrån. "Dalsland...." svarade hon mig då. VA!? Aldrig hört... Och så berättade jag storyn om Calle.
Well, back to saken....
Vi fick upp bokhyllan på sovrummet igår också! Den har legat i vardagsrummet i några veckor nu, men så igår fick vi - som sagt - hyllan på plats. Skönt.

Idag blir det nog mest lugnt. Jag tänkte tagit ut ungarna en sväng, men Vidar verkar varm (det är dags att ta tempen) och Leylias snoriga näsa är igång igen - än värre den här gången.
Jag glömde ju givetvis ringa igår. Det är ju så typiskt mig.
Well. Jag har fler samtal att ringa innan jul. Det är bara att sätta igång med allt som ska bli gjort.

Krassligt värre.

Bah! Leylia är toksnorig! Helt plötsligt, bara så där så blev hon skitsnorig. Inget i morse, inget på dan. Men nu ikväll. Vidar har verkat lite hängig nu i några dagar. Det kanske är nåt på gång med honom också...?
Bah! Och jag som säger att mina barn aldrig är sjuka. Tji fick jag för det. En knäpp på näsan liksom. (Det är visserligen bara snorigt just nu, men det räcker när det handlar om småttingar...) Det lär nog bli en sömnlös natt med en näs-tät bebis som vill hänga i tutten.
Jag ska nog hålla truten om övernaturligt friska barn i fortsättningen ;-)


Vilsen!

Okej. Min outfitvision stämde inte alls med verkligheten.
Jag provade shortsen som jag bytte till en mindre stl. Nu är jag lite vilsen. Jag testade med ett skärp, men för att shortsen ska sitta snyggt så behöver jag dra åt skärpet såpass att byxorna "bubblar" sig (det syns ju visserligen inte när jag har blusen till...). Frågan är ju hur mycket mindre storleken under är? Ska jag våga chansa och byta igen?
Det är ju synd att jag inte kan åka och shoppa själv, för då kunde jag ju provat före köpet :-D
Jag testade iaf med skjortan till. Det såg inte klokt ut! Men det beror nog mest på att jag såg ut som ett lik i just den skjortan. Jag testade runt lite i garderoben och till slut hittade jag en blus som blev superbra till shortsen!
Men - vad ska jag ha till? (Shortsen är ett par svarta kostymbyx-shorts och blusen är beige, lite gammaldags stil.)
Strumpbyxor? Hudfärgade? Svarta? Tjocka? Tunna? 
Ankelvärmarna gjorde ju så jag såg ut som en gammal gubbe, det var bara gubbsandalerna som fattades.

Ge mig gärna lite tips och idéer :-)

Inspirationsenergi och visioner om verkligheten

Guud, jag har så mycket insiprationenergi så det kliar i hela kroppen!
Igårkväll kollade jag upp information ang. tidsfördriv. Tidsfördriv både för mig och för barnen. Och helt plötsligt fick jag massa energi, från ingenstans! Jag hade skitsvårt att somna bara för att jag tänkte på alla mina nya, roliga, spännande idéer!

Igår fick jag hem nya nederdelen till min julaftonsoutfit. Första försöket var helt åt skogen för stort. Jag har väldigt svårt att veta min egen storlek efter två graviditeter. Man går visserligen upp succesivt, och kläderna blir efter hand tajtare och tajtare. Men efteråt så rasar extrakilona bort, och helt plötsligt står man där och tror att man fortfarande har gravidmage och drar stl 42. Men hejsanhoppsan, det behövdes visst bara 36. Bah! Inte för att jag inte är nöjd med att nästan ha fått bort dom där tio kilona jag tjatat om i flera månder, men inget gott som inte för nåt ont med sig ;-)
Idag ska jag iaf testa min outfit och kolla så verkligheten lever upp till min vision ;-) Och så ska jag kolla vidare efter "träningskläder" :-D

Nu ska vi titta på Bernard & Bianca i Australien. Det blir mys idag. Bara massa mys! :-)

Vilken God Jul?

Så här tycker jag:

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar -Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax
- Sill
Paradis - Alladin
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad
- Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt
På skinkan: Äppelmos - SenapSå hur ser din lista ut? Kopiera och gör min Jul-gott-lista du med.
143091-3804

Snart nytt år = snart fresh start?

Dra täcket över huvudet. Det är typ vad jag har lust att göra tills året är slut.
Just nu suger det mesta. Hade det inte varit för mina söta avkommor så hade jag förmodligen dragit täcket över huvudet för längesen och bara stannat i sängen över jul och nyår.
Men det är ju snart jul, det ska vara latjo, kul, skratt, Kalle Anka! Inte sura miner, tryckt stämning och en undran om när det smäller till nästa gång.
Förhoppningsvis innebär det nya året en fresh start, utan påhopp och tappra försök till att sabotera. Förhoppningsvis innebär det nya året att vi får lugn och ro. Förhoppningsvis innebär det nya året att vi får vara i fred. Förhoppningsvis innebär det nya året att jag slipper känna ett sting av avundsjuka när det gäller mina kusiners relation till varandra och syskonen Andréassons relation till varandra. Förhoppningsvis innebär det nya året bara roliga händelser och härliga känslor!
Är det någon idé att ge nyårslöften? Röker gör jag ju inte längre, så då blir jag tvungen att komma på något nytt. Inhandla mer till mig själv (kläder, skor, smycken) kanske? Skaffa mig ett liv utan barnen hängandes i benen på mig? Ta mig tid för sånt som bara är jag?
Kan man ge sånt som löften? Jag skulle ändå bara kunna hålla det förstnämnda ;-)

Tänk inte om.

Min son är mer vild än tam! Detta fick jag ett svidande bevis på i torsdags. Jag kan inte låta bli att undra vad jag har gjort för fel?
Jag berättade om händelserna för barnens farmor. Hon var inte alls förvånad, hon kände snarare igen sig då hon vart i samma situation själv. Hon berättade att hon fick vara på sin vakt och hålla koll hela tiden. Det gäller att vara snabb när det finns spadar och andra tillhyggen i närheten ;-)
Jag vet ju att man inte ska fundera på vad man kunde gjort annorlunda, men visst kan man tänka att Vidar nog borde blivit inskolad på dagis redan när vi flyttade hit. Men så vill man ju inte dra hem en massa förkylningar och bacillerusker till Leylia i onödan. Och faktum är: Är man hemma med ett barn så kan man lika gärna ha båda hemma (såvida det äldre barnet redan har hunnit vara på dagis innan lillasyster/lillebror föddes). Dessutom kostar det ju pengar, inte för att jag bryr mig om pengar (och kan tyvärr inte se något värde i alla dessa papperslappar och mynt), men 15 timmar i veckan? Klä av och på, masa med vagnar, ställa klockan, gå upp tidigt... Bla, bla, bla... Var tredje timme dessutom.
Det får nog bli Öppna förskolan. Hade vi bott i Östersund hade det varit annorlunda. Det är jag övertygad om. Det är synd det (att jag är övertygad om det alltså).

Idag har vi massor att göra: sy gardiner, hänga upp ängeln i barnens fönster, bära upp bokhyllan till barnens rum, dammsuga..... Idag har jag världens smaskigaste middag på menyn! :-)


Shoppinglördag

Idag har jag vart iväg på Oden och shoppat julklapp till mamma. Det blev superbra!
Jag var även in på några andra butiker och hittade lite olika saker till mig och Calle. Min julaftonsoutfit är kirrad. Nu ska jag bara skicka iväg Calle för att inhandla, det tycker han är lika roligt varje gång ;-)

Det blir mer update ikväll kanske, när jag varit ute och målat :-)

RSS 2.0