Fredag

Jäklar vad jag ligger efter! När bloggade jag senast liksom?! Den 18:e....

Det har hänt mycket sen sist. Jag har shoppat halvt ihjäl mig. Jag har lånat hem mina två favoritbågar från optikern. Idag lånade jag hem två par toksnygga skor till Calle och två par till Leylia. Calles var för små. Typ två storlekar.... Jag kom ihåg att det måste vara höga-vrister-vänliga. Men när det ena tar plats så försvinner något annat ur minnet. Alltså jag har nog Sveriges sämsta minne. Jag tror faktiskt det.

Idag var det inne en lustig kund. Klockan var 16:20 och kunden var på jakt efter en tid för klipp och sling. Idag. IDAG!? Men jeeeeses, my name is not Blixten. Det är säkert. Jag skulle kunna berätta allt, men jag orkar inte. Lustigt var det iaf....Lustigt på ett "skratta-ÅT-inte-MED"-sätt.
Imorgon är jag ledig. Det ska bli skönt. Mamma kommer svängen om. Jag ska sy gardiner. Jag ska leka med barnen, det är det jag helst vill det är lördagens viktigaste to-do.

Jag är aptrött! Det blir sängen om en stund. Jag har lite tvångstankar om att klippa till gardinerna med en gång.... Jag måste göra mig kvitt tvångstankarna!


Som sagt...

...jag köpte nya skor igår. Mina fötter blöder idag. Jag hann inte ens till farthindret imorse innan jag började halta. När det var dags att gå av bussen så ville jag inget hellre än att kryyypa till salongen! Det är som vanligt, inget nytt alls.

Jag fick med mig material till bokföringen idag! Wow! Jag kom ihåg, liksom.... Imponerande, må jag säga. Nu återstår ju bara att se om jag kommer få räknat ut nåt? ;-)

För er som missat det så finns det två "Dagens ros" i TTELA idag. En till mormor, farmor, farfar och farbror från barnen. Och en till världens bästa pappa och Carl från de tre bihangen :-D

Ikväll blir det utegrillad kyckling och tidigt i säng, för imorgon är det jobb som gäller :-)

Hejsanhoppsan!

Ojsanhejsanhoppsan! I have to tell!
I helgen hade vi finbesök, nämligen min lillebror och Madde. Inte nog med att de åkte hit ner, de besökte även salongen... Haha! Guud, vad roligt! Jag ska nog fortsätta säga "lillebror". Tack för den, Madde! :-D

I morgon tänkte jag försöka vara duktig och ta med mig material till bokföringen hem. Calle gjorde en fuling senast när han beordrade mig att sätta rätt siffra på rätt plats:
-Idag måste du sätta dig med bokföringen... (Calle)
-Jajaja.... (jag)
Efter någon timme (han klurade en stund på att säga något smart) kom han och sa:
-Farsan undrade förresten hur det går med bokföringen. Han tyckte att det är dags att fixa det där nu....
Vad svarar man på det liksom!? Och det är ju just det, han vet banne mig hur han ska uttrycka sig...  Så ja, det var ju bara till att leta fram alla papper (som ligger utspridda lite överallt, annars vet jag inte vart jag har grejerna...) och slå mig ner vid bordet med miniräknaren i högsta hugg och hjärnan på överkokning.... I did it! Och förhoppningsvis stämmer det också :-D

Idag köpte jag nya vårskor, helt underbara! I lööv! :-)

Leylia går själv! Helt själv! Duktiga unge! :-)

Äventyr utan dess like!

Idag har vi vart på vattenpalatset med barnen. Gissa om de älskade stället, båda två!? :-D Sedan jag var där senast ( och med "senast" menar jag nångång runt 1999...) har de byggt ett miniäventyrsbad för barn upp till 7 år. Det var alldeles lagom stort för både barnen och oss :-D

Det där kommer vi göra om många gånger, för tusan vad roligt vi hade (i hela två timmar orkade barnen!). Hela familjen är ikväll utslagen av utmattning (alla utom Vidar. Hahaha!)

Nu blir det barnläggdags, sedan blir det mammaläggdags och någon gång efter det så blir det nog även pappaläggdags....


Det ska kännas att man lever...

Efter att ha jobbat långa dagar två veckor i sträck så kan jag nu meddela att ögonen svider och kroppen protesterar mot all vaken tid.Det ska kännas att man lever.... Inte nog med att jag redan är mer död än levande efter jobb och barn, jag fick dessutom order att bokföra månaden som gått (det är väl så dags nu...), vilket -på bara några få sekunder- gav mig hjärnblödning -om och om och om och om och om igen.....
Idag gjorde jag den sista och längsta dagen innan ledigheten tog över. En hel dag är jag ledig, och sedan rullar bandet om igen :-) Imorgon blir det lek och bus med barnen, vi får väl se vad de tycker om äventyret :-)

Fredag

Idag kom jag hem till en väntande överraskning från Carln min. Det var ingen dålig överraskning heller!

Till att börja med så hade mamma med kläder till Leylia, en överfull påse storlek extra biggie! Det var rena paradiset med allt från baddräkt till regnkläder :-)
Sen avslöjade Calle att han hade en överraskning till mig i sovrummet. Då dörren var stängd började jag med gissningslek:
-Har du målat om? (jag tjatar och tjatar och tjatar om att vi ska måla om från kräksbrunt till benvitt med en überläcker fondvägg....
Det hade han inte...
-Har du börjat med att slänga upp tapeten på fondväggen?
Det hade han inte...
Efter några tappra, hoppfulla gissningar ställde han mig framför dörren och höll för mina ögon.
-Med tanke på hur mycket du tjatar om det här så har jag fixat så det ska underlätta för dig på kvällarna...
Jag fattade iiiingenting.
Han öppnade dörren och när jag fick se vad det var för överraskning så höll jag på att smälla aaaav! Där låg det massa kläder över hela sängen! Linnen, toppar, en kofta, klänningar och ett inslaget paket från Åhléns. Det inslagna paketet var en pik att han tröttnat på att jag sprider halsband, armband och örhängen i hela huset ;-) Han hade köpt ett smyckesträd. YES! Och kläderna var allt i rätt storlek och helt underbara färger! Mamma tycker att han skämmer bort mig, jag förstår inte varför ;-)
Vad han menade med att underlätta för mig på kvällarna är att jag alltid lägger fram kläder kvällen innan, eftersom jag vet att risken att jag ska försvova mig är gigantisk på en stor skala :-D Det betyder ju också att jag gnäller varenda kväll på att jag inte har något att ha på mig (jag lyckas ju dock ändå alltid få fram kläder till nästa dag. Haha!)
Sedan köpte han pizza och choklad, och vi har bara myst bort hela kvällen :-)

Nu blir det sängen, och imorgon ska jag upp tidigare än vanligt för att jobba. visst är det helt fantastiskt att jag börjar tidigare på lördagar än vad jag gör mån-fre? Det är tur att det inte gör mig något att jobba helg :-)

Update

Jag kan bara konstatera att jag omöjligt skulle kunna ha det bättre! :-) En Carl som svälter och sedan tänder grillen, bara för att vi ska äta ihop. Han städar, bakar, lagar mat, handlar och är världsbäst med barnen! Allt på samma gång! Man blir ju bara så tokstolt! Och imponerad! Jag kunde inte gjort det bättre själv (och det vet jag helt säkert, med facit in the hand).

En elake busschauffören har inte kört något mer. Det kanske är någon som fått tummen ur och ringt och klagat, för jag har då fortfarande tummen kvar....

Min mobil är lustig. Idag pratade jag med Daniel i tio minuter, utan minsta störning. Sedan ringde mamma och så blev mottagningen kass med en gång, samma gäller alla andra som ringer också. Konstigt? Ja, det kan man väl säga.
Sedan frågade Daniel mig om jag inte har något headset till telefonen (eftersom jag sällan kan hålla luren still när jag pratar). Så här löd den intressanta diskussionen:
-Varför använder du inte headset? (D)
-Jag har inget... Men jag tänkte få tummen ur och köpa ett, som jag pratat om i flera månader. (jag)
-Fick du inte med ett när du köpte telefonen?(D)
-Nej... Men jag fick med en sån där så jag kan lyssna på muuusic...(jag)
-Men alltså, vad har du för hårfärg egentligen? (D)
-Blond, mörkt och oranga slingor. Vadå? (jag)
-Det är ju samma headset! (D)
-Är det? (jag)
-Men suck... (D)

Ibland kan man ju bara skratta huvudet av sig! :-D
Så nu kanske jag ska se till att hitta lådan som telefonen bodde i, och kanske, kanske hittar jag igen tillbehören. Ordning och reda + Lotta = kaos och katastrof!

Det är dags.

Ja, det är väl dags att kräkas igen, det var ju ett tag sedan nu ;-)

Pet-i-näsan / spott-losk-chauffören har varit i farten igen. Den här gången satt han inte tyst och stilla och punkterade hjärnan som han sedan spottade ut på rutan. Den här gången hängde han sig ut i gången och skällde ut mig, en tacksam (det var precis vad jag var, och det hade jag dessutom talat om) passagerare. Anledningen? Han var sen. HAN var sen - och skällde på MIG! Men jävlar att jag inte bajjade på mig av passivitet och chock! Sen körde han som en dåre, rätt ut i vägen och tvingade huvudledstrafik att väja och så tjattrade han i mobilen hela vägen från min påstigningshållplats tills jag klev av, privatsamtal dessutom. "Tjäääääna! Blé're sent inatt ällä? Höhö! Höhöhö!"
Men gallfeber! Hjärnblödning! Jag ska kontakta Västtrafik och fråga vart dom hittar sina originella chaufförer egentligen
Dagen efter vart det bot och bättring, då åkte jag med en tvättäkta (i mina ögon) chaufför, en grå farbror med grå farbror-mustach som hälsade och var trevlig, trots att klockan var 07:35 en lördagmorgon. Sedan körde han som folk, lugnt och bra. Ingen stress, inga kasta-sig-ut-från-hållplatsen-med-bilar-i-röven-ryck, och han körde som folk.

Nu är det slut på kräkset.
Jag har världens bästa Carl. Han är hemma med barnen utan minsta negativa kommentarer. Han kan konstatera att "så här har dom hållt på hela dagen", men han får inga dagliga hjärnblödningar (som jag fick). Att det blir sena kvällar (som idag, när jag kom innanför dörren först kl.20:10) är liksom inga problem, det är nog jag som tycker det är jobbigast.... Och idag när jag kom hem (nu du Charlie ska du få höra!) så luktade det nybakta bullar! Och visst tusan hade Carln stått och bakat tusentals bullar med ungarna runt benen, lagom tills jag kom hem! Jag gick upp med barnen, och efter kom Calle med nybakta bullar och mjölk. Så där satt vi - Calle i fåtöljen, Vidar och jag i soffan och Leylia i miniatyr-fåtöljen - och tittade på Pettson och Finuds och smällde i oss direkt-från-ugnen-bullar och mjölk. Jag kände mig som tre år igen! Givetvis var jag tvungen att ringa mamma "Ååååh, när jag kom hem idag så luktade det sluta-tidigt-på-fredag-och-komma-hem-till-en-ledig-mamma-och-äta-nybakt-och-läsa-KalleAnka!" "Har han bakat bullar?" frågade hon då. Jomenvisst! Tänk vad bra jag har det! :-)
Inte nog med det så har jag gett Calle ett mucho viktigt uppdrag: "Beställ underkläder åt mig!" Det blir bra, han är bättre på det där än vad jag är. Jag är bekväm och tant-trist. Hahaha! Det är ingen som ser, så då kan det bara vara bekvämt (och fult blir det på köpet liksom. Hahaha!).
Han gav mig bästa komplimangen: "Man brukar säga att man blir knäsvag, men du gör mig helt jävla förlamad!" :-D

Vidar somnar själv på sitt rum nu för tiden. Det är inte så tokigt fakstiskt. Och Leylia blir snart ett helt år! Det är ju helt sjukt vad fort tiden går!

I helgen är det jobb. Jobb, jobb, jobb. Hela helgen. Det är ju tur att jag tycker det är roligt, annars hade det aldrig funkat :-)

Well, well. Dags att göra iordning för morgondagen.... Planering och framförhållning, det har jag blivit jävligt bra på :-D

RSS 2.0