Jag föder hellre barn.

Det pågår en "sluta amma"-helg i den här delen av byggnaden.
Hon har inte fått sig en endaste liten slurk sedan i torsdags. Mjölkcentralen har dock inte fattat läget ännu utan fortsätter fylla på lagret. Trots tömningar rakt ner i avloppet så fortsätter värken. Nu har det gått så långt att smärtan är på kräksgränsen (när man har så ont så man nästan spyr, som Spy-Eva alt. mensvärks-Eva, som hon så fint kallas numera.) När jag rör armarna så stöter jag emot och bara det gör att jag vill lägga mig ner och skrika rakt ut! Det känns som att det sprider sig ut i armarna, som en krampaktig känsla i armarna och upp i nacken.
Att bära Leylia eller Vidar är jobbigare än att föda barn (ja, jag vet vad jag pratar om efter två förlossningar). Jag mår illa. Jag är inte världen bästa människa idag. Men jag är iaf människa nog att erkänna det.
Jag skulle kunna pumpa - I know, men då stimuleras ju hela den där produktionen, och då lär det ju fan aldrig ta slut....
Kan en varm vetekudde hjälpa? Det kan vara värt ett försök.

Det är en konstig värld.

Vem sa att barn blir trötta av att vara på dagis?
Jag kan gissa mig till att jag själv har sagt det i något svagt ögonblick. Jag visste inte bättre och tar tillbaka allt jag sagt! Vidar sover som en gris, och han somnar numera tidigt. men den som är minst borde väl egentligen vara tröttast? Icke. Den som är minst lägger sig tydligen sist. Damen är fortfarande aken och i full gång. Frågan är hur vi (jag) ska kunna få upp henne vid halv nio imorgon?

Minnen eller minneslucka?

Jag tror jag skrattar ihjäl mig!
Jag smakade precis på en Martini.
Första smaken: "Naajs!"
Andra smaken: "Det här känns bekant på nå vis..." En hundradels sekund senare vet jag varför. Det är smaken av min första (ja, jag har tyvärr gjort fler än en) egenmixade häxblanding! Jag kan fortfarande känna smaken! Jag kommer nog aldrig sluta skratta! Herrigud, varför gjorde man så? Varför roffade man åt sig slattar i barskåpet? Och ännu värre - varför blandade man dom!? Men det är väl obligatoriskt.... Alla har ju gjort det någon gång.....


(På bilden är jag nyss fyllda 18 och har växt ifrån häxblandningar och intar istället red wine, som vuxna, mogna och ordentliga människor gör. Hahaha!)

Hot or Not?Repeat

Jahaja. Så blev jag visst sittandes här - igen! När jag egentligen borde sova som en gris!Men så hörde jag någon prassandes med chirre! :-) Så det blir nog en stund i soffan med chips och creme fraishe-missbruk! Men vd gör man inte när Calle vill ha sällskap, och om påsen ändå är där så kan man väl lika gärna hjälpa till att äta? Man måste offra sig för laget ibland ;-)

Bara för att....

...det här är min absoluta favoritbild :-)Min ungdom kommer aldrig igen
Jag har så mycket förstånd att förlora än.
Det är ett kort liv.

Tips och idéer, tack!

Det är la fan att det ska vara så förbannat svårt att komma i säng i tid - varenda kväll dessutom!


 Vad ska man kunna göra för att masa sig iväg till sovrummet i någorlunda tid? Tips och idéer tack.

Utmanad

1) Vad åt du till frukost?
C-brus, Mitt Val, frukostvälling (nej, inte samma som barnens), en macka med makrillfilé i tomatsås och en Latte.


2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
Men vem har tid att fota sig själv?


3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
Eva.


4) Vilken färg har din dator?
Vilken? Min dator (som egentligen inte är bara min)? Den är svart, eller nåt... Men jag skulle kunna tänka mig en rosa metallic :-D

5) När var du arg senast?
Idag vid 14:15-tiden. Då var jag helt crazy!


6) Ditt bästa minne från skoltiden?
Gymnasiet, jag och Ida. Jäklar vad kul vi hade! Den tiden kommer jag aldrig glömma, jag skrattar fortfarande :-D

7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
Men högstadiet så klart. Inget var bra på den tiden -kläder, frisyrer och umgänge.


8) Yoga eller löpning?
Yoga. Aldrig testat, men är skitsugen på att prova på! Jag skulle verkligen behöva stressa ner.... Löpning, då skulle jag dö av tristess och jag skulle aldrig sluta dallra heller....


9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
Oxfilé.


10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
Hänt Bild. Veckans NU!, Hänt Extra, Se och hör. Intellektuella grejer. Hahaha! Jävlar vad tragiskt! :-D


11) Favoritkaraktär i deckare?
Deckare? Nej, nej. Reality!


12) Teveprogram du aldrig missar?
Sedan barnen flyttade in så får man helt enkelt finna sig i att se vart tionde Desperate Housewifes, och vart sjuttiofemte Grey´s. Annars slötittar jag bara på det som går precis när dvdn och videon sätts på vila för natten. I det här huset är det tecknat som gäller - från att barnen vaknar tills den siste somnar.

13) Vem är du avundsjuk på?
Avundsjuk? Jag är inte avundsjuk på någon. Däremot finns det personer jag skulle kunna tänka mig att byta plats med för en dag :-D


14) Din bästa revansch?
Revansch? Eftersom man inte får hänga ut någon så svarar jag bara :Privat.

15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
Bästa: Chefen på stället jag jobbade på för 5 år sedan.
Sämsta: Ägaren till stället jag jobbade på för 3,5 år sedan.


16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta?
Va?

17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
Pass.

18) Kaffe eller te?
Latte.

19) Skostorlek?
37-38.


20) Hur ofta är du på IKEA?
Alldeles för sällan.

21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa?
Jag skulle betala lån, efter det skulle jag fortfarande ha typ 3,5 millor kvar och då skulle jag packa ner Carl och barn och dra till Kreta, Thailand och någon exotisk kändis-ö. Sen skulle jag köpa en Lexus, hänga tillbaka tuttarna, renovera huset, klippa Calle och sedan spara resten. :-D

Well, jag utmanar Calle, Charlie, Marja och Robert.


Hur ligger det till egentligen?

Kan man flyga igenom regnbågen? Eller kan man åtminstone flyga mot och under den?
 
Kan man flyga mittemellan två regnbågar?

Kan det överhuvudtaget vara möjligt att vara ständigt överrens med alla om allt?

Kan man bara slå till med en gång? När man känner att "Wow! Äntligen!" Kan man bara panga på då, när man inget hellre vill?

Kan man få känna ibland att man bara vill gå och dra något gammalt över sig, och få ha den känslan ifred?

Kan man ha vita kläder en hel dag utan att få minsta fläck? (Tio små leverpastejiga fingrar grabbade tag i mitt vita linne vid frullen imorse. Det var vitt, rent och leverpastej-luktfritt i ungefärligen......3 minuter.)
Svar nog? Ja, från Lottas sida av världen. Man har inte tid med sådant på morgonkvisten.

No subject

Idag ringde Calle till jobbet:
-Behöver vi något från Ikea?
Inte ens jag kan komma på något på så kort varsel, men efter 7 sekunders betänketid kom jag fram till: köksbord, växasäng, hissgardin, handdukar, dubbelsäng, sängbord, korgar, förvaring till förbannelse, m.m, m.m, m.m.....
Det blev ett blått bord till barnens rum, en röd stol till Lellera och en grön stol till ViddeSkrutt. Det blev suveränt! Utomordentligt kalasbra!
Nu ska det banne mig bli ordning på torpet (övervåningen)! Tapetpärmen är här och nu återstår bara det största bekymret av dem alla - att enas, och gärna om samma tapet.
Sedan ska det spacklas, slipas, målas, tapetseras och möbleras. Gudars vad roligt! :-) Hur många tror att Calle tycker det är lika spännande? ;-) (tilläggas bör väl att jag och barnen planerar att fly fältet och lämna Calle ensam med skitjobbet. Moaahahaha!!!)

Jag är lite sugen på Ladies Night. Eller ganska mycket sugen rättare sagt. Men ryktet säger att det är snordyrt. Och ryktet säger även att mammahjärtat kommer gå i tusentals miljoners biljoners småbitar om jag ska vara borta från barnen ännu en kväll.... Det är då för väl att jag och Calle lever ihop, för jag hade aldrig någonsins någonsin överlevt all tid utan barnen. Jag beundrar alla ensamstående föräldrar!
Och jag tar avstånd från föräldrar som fullständigt bara struntar i sina barn.

Fia, 1995-2008
Idag fick jag veta att Fisingen är borta. Hon är med Findus, Wilma och en igelkott. Hon har det bättre nu. Mommo har det däremot inte bättre, och jag känner att jag är alldeles för långt bort....

Det gjorde ont...

Igårkväll när barnen precis somnat utspelade sig följande senario på nedervåningen:
-Jag snubblade ut från toa, slänger upp dörren och klampar rakt u i hallen. Precis där jag satte foten låg ett vhs-fodral. Gissa vart det hamnade? Mitt i hålfoten! Och gissa vad det efterlämnade? Ett blodigt jack rätt in i hålfoten!
Jag bet ihop jävligt hårt och fortsatte med städningen... Det tog ungefär en kvart, sedan kom Calle ner...
-Vad har du gjort?
-Någon (någon=Calle) har lagt ett vhsfodral på golvet, preciiiis där jag satte foten!
-Vad skulle det vara bra för?
-Jag ville bara veta hur det känns att hacka upp hålfoten....Det gjorde ont.
-Du som brukar gapa, skrika och svära när du gör sånt....
-I knoooow, men barnen liksom sover....
Sedan plåstrade han om foten på mig :-) Jag låg på golvetoch betedde mig som en treåring, i vanlig Lotta ordning "Ajajaj, det gör ont! Aaaaaj! Det svider!" :-D

Något som däremot inte gjorde ont, dte var när jag permanentade ögonfransarna :-) Guud vad jag lat jag har blivit! Allt för att få sova lite längre på morgonen :-)

Från ingenstans...

...dök den där dunderhöga kroppstemperaturen upp i den där ytterst skruttiga lilla kroppen.
Söndag kväll: 38,6.
Måndag morgon: 39,5
Egentligen ska man inte ta tempen direkt när man vaknat eftersom den är lägst då (eller nåt i den stilen). Så jag vill inte ens veta vad tempen hade legat på om vi väntat två timmar!
Rackarns, vad duktig jag var igårkväll! 22:45 sängade jag mig. 6:35 gick jag upp med Vidar imorse. Tvättmaskinen drog jag igång direkt (efter en och annan nattolycka), kaffet sattes på samtidigt som vällingen gjordes iordning. Sedan slumrade jag på soffan, framför Kalle Anka, med barnen. Kaffet glömde jag bort. Maskinen glömde jag också bort. Jag var fullt upptagen med att värmas av mitt feberelement. Vart kom febern ifrån? Helt plötsligt, från ingenstans. Ungefär som när Vidar slutade med blöja.
Vilken jämförelse..... :-D

Lördag

Ååååh, jag har hittat en så tokfin säng till Leylia! Jag vill haaa!

Nu är det väl änna läge att lägga ut lite smått och gott på Tradera och Blocket... Mina gravidkläder ska bort! Första barnvagnen ska bort, ståbrädan (aldrig använd) ska bort den med. Och får jag köpt sötsängen till sötungen så ska spjälsängen också bort ;-)
Egentligen skulle man ju kunna sortera ut en del bebiskläder också.... Och gåstolen, babysittern, mjukliften till syskonvagnen och tusen andra prylar. Det skulle ju onekligen vara skönt med ett ordentligt röj bland grejerna....

Ledig fredag

Idag var dagen förstörd redan innan den ens hade hunnit börja. Jag var på riktigt skithumör redan innan jag snubblade ur sängen.... Anledningen? Jag sov 2,5 timmar längre än planerat. Bara en så simpel grej liksom....
Leylia gnällde och skrek så fort jag lämnade rummet. Calle skulle iväg och fixa rutan. 4.600 sketa spänn! Jag kan komma på hundra roligare saker att göra för den summan. Lätt som en pannkaka!
Samtidigt - rutan i bilen rasade. Alltså, vad har jag gjort för ont för att förtjäna sånt här? Vem är det som skrattar elakt åt mig? (Oooh, i dont even have to guess. I allready know....)
Efter många muttranden ( mitt dåliga humör går oförtjänt ut över Calle.... (Även om jag i stundens hetta tycker att precis allt är hans fel... ;-P ) så sa Calle:
-Klä barnen, vi åker till överby.
Jag blev genast en trevligare människa ;-)
På väg hem från Överby säger carln:
-Är du på bättre humör nu när du fått din dagliga shoppingdos?
-Vad meenar du med det!?
Fast egentligen så vet jag vad han menar. Men är det verkligen så illa? Det är nog verkligen precis så illa... Jag kan ju knappt lämna en affär utan att ha köpt något. Varje dag. Och nätshoppingen sen! Oooh, my god! FAst jag lider ju inte av det. Min garderob lider inte av det. Hemmet lider inte av det och barnens garderober lider deffinitivt inte av det! :-D Möjligtvis lider Calle av det? ;-)

Jag skulle måla förut och drog på mig det urfulaste jag äger. Det tyckte Calle var hot. Jag tyckte det var mer kasslerkänsla över de där avklippta jeansen. Han var nog bara ute efter nåt.... Kanske sa han så för att få av dem så fort som bara är möjligt? :-D

Jag är sugen på att flytta. Ett charmigt enplanshus en bit från stan. Jag har inte hittat det än. Däremot finns det ett som är veeery likt. Det ligger utanför -håll i hatten nu - Frändefors!
Sen var jag in och kollade på tusen andra hus, bl.a i Brålanda. Det är något med Brålanda och indredning... Hur klarar man av att bo i't!? Jag får ju för tusan epileptiska anfall bara av att se bilderna! Alltså, man vill ju bara fråga: "Hur tänkte du här?!" Svaret skulle med största sannolikhet bli :"Ja, men alltså. Jag vill gärna visa upp varenda pryl jag äger och har så jag tog fram... ALLT! Upp på väggarna me't bara!" Eller "Ja, men jag älskar att basta så jag tänkte att om man har väggar, tak, golv och möbler i furu så är det ju nästan same, same... Och gör man likadant på den inbyggda uteplatsen, fast byter ut fönsterglasen mot plast så-ta da- har man fått sig en gigantsik bastu!"
Bah! Jag tror jag avliiider! Hur ska jag kunna somna nu? Med alla dessa mönster och färger (eller ickefärger) och prylar och plotter på näthinnan?

RSS 2.0