Fördomar eller avundsjuka?

Nu har jag läst runt lite i några bloggar. Inläggen jag funderar över gäller unga mammor (av någon anledning är det aldrig någon som nämner unga pappor).
Är livet verkligen slut när man har skaffat barn? Enligt min mening är det verkligen inte så! Den som uppfattar det så bör nog se över sina värderingar här i livet....
Man måste inte "ha gjort allt det man vill göra" innan man skaffar barn. Då har man ju inget att göra när barnen flyttar hemifrån ;-)
Är två veckor i Thailand verkligen värt mer än att vakna varje morgon och "bara" känna kärlek? Vad är det som säger att man inte kan resa när man har skaffat barn?
Det viktigaste är inte hur mycket kläder eller prylar man kan ge sina barn. Det är väl viktigare att ge sina barn villkorslös kärlek och trygghet? Måste man verkligen ha pluggat klart? Måste man ha vräkig kåk, avbetalda lån och en trasig lever innan man börjar fundera på att bilda familj?
De flesta förändras när de skaffar barn. Personligen uppskattar jag en lugn kväll hemma med min familj mer än en ytlig kväll på krogen. Annat var det för bara fem år sedan!
Mognad sitter heller inte i vad det står för siffor i passet. Det finns inget som säger att en 17åring är en sämre mamma än en 35åring som kanske har väntat hela livet men som ändå inte är mogen när det väl gäller. Och förresten så är det väl himla bra om man är omogen, för ett omoget barnasinne gör det ännu roligare att bygga sandslott i sandlådan, eller springa upp och ner för backarna med en pulka!
Varför alla dessa fördomar när det gäller unga mammor? Det värsta är att det är inte bara unga mammor som stsöter på fördomar, även äldre förstagångsmammor stöter på fördomar. När passar det resten av jordens befolkning att man skaffar barn? När man är 27 år och tretton dagar? Eller 29 år och 7 månader?
Vad kommer fördomarna ifrån? Handlar det om avundsjuka? Eller handlar det helt enkelt bara om att man måste ha något att gnälla om?
Barn har förmågan att lära vuxna något nytt varje dag! Fördomsfria, det är precis vad dom är!

Kommentarer
Postat av: Dryden

Det kanske inte är fördomar och avundsjuka alla gånger, utan bara egna personliga värderingar? Dessutom finns det ju visst fördomar från "er" som gör "rätt", nämligen mot de som i era ögon "inte gör rätt" (genom att exempelvis resa världen, plugga och vänta med barn tills man är 30+).

2008-01-06 @ 23:26:44
URL: http://www.dryden.se
Postat av: Isabelle

tack så mycket:D!

2008-01-07 @ 00:20:37
URL: http://issaaspmo.blogg.se
Postat av: My

Tack så mycket! Tycker det är så tråkigt att folk är så snabba på att upplysa en om allting man i deras ögon "missar" istället för att se allt det underbara som kommer med ett barn. För de flesta blir så oerhört provocerade av att man faktiskt är supernöjd med sin tillvaro och inte saknar att festa flera gånger i veckan eller att kunna göra vad man vill, när man vill.

2008-01-07 @ 00:23:49
URL: http://mysan87.bloggagratis.se
Postat av: Calledonien

Kommentar ovan:
"Dessutom finns det ju visst fördomar från "er" som gör "rätt", nämligen mot de som i era ögon "inte gör rätt" (genom att exempelvis resa världen, plugga och vänta med barn tills man är 30+)."
Jag tänker inte generalisera genom att säga att dessa fördomar inte existerar men jag tycker det är jävligt cyniskt att påstå att man kan utläsa en sådan fördom i inlägget som DU valt att kommentera. Vart i inlägget har blogginnehavaren påstått sig stå för det enda "rätta" tänket som du så fint sätter kaninöron om?
Citat hämtat ifrån bloggen: "Det värsta är att det är inte bara unga mammor som stsöter på fördomar, även äldre förstagångsmammor stöter på fördomar. När passar det resten av jordens befolkning att man skaffar barn?"
En ren hypotetisk fråga (enligt mig) som även "vänder på steken" och berör de som faktiskt har "rest världen och pluggat". Missade du den?

2008-01-07 @ 01:36:20
URL: http://calledonien.blogg.se/
Postat av: Dryden

Inte någonstans hävdar jag att någon har rätt eller fel, bara att det finns fördomar från alla håll och kanter. De människorna som finner sig i sin egen livssituation tycker naturligtvis att deras lösning är den bästa, oavsett man bara varit i Grästorp på Komvux eller landat på månen tre gånger. Sådana ställningstaganden finns ju lite överallt, inte bara när det gäller barn.

2008-01-07 @ 08:51:18
URL: http://www.dryden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0