Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Jag avskyr att bo i hus. Just nu är det det värsta tänkbara. Påbörjar man en grej så nog fan dyker det upp sjuhundratrettioelvatusen följdprojekt! Sjuhundratrettioelvatusen! Bah! Tänk att bo i lägenhet... Åååh, vad fantastiskt att bo i lägenhet... Gärna på trettioelfte våningen, med två barn, barnvagnar och medelhavsvärme.
Det är verkligen inte lätt att vara Lotta till lags ;-)

Idag tog jag med Vidar på bussen till stan. Snacka om dödsångest att sitta där bland svettiga a-lagare, värmestressade småbarnsmammor, väl-påpälsade pensionärer och unga dax-waxare. Man vill inget hellre än att skrika rak ut att "Ge mig plats, för sjutton gubbstruttar - helst innan jag döööör!"
Vidar var nöjd, tänk - bara en sån enkel grej som att åka buss kan förgylla hela tillvaron. Ändå kom jag hem med nya kläder till honom, och efter en evighetslång runda på BR så släpade jag med "My first keyboard" till honom, och en verklighetstrogen mobil till lillasyster. Dom behöver inte fler grejer. Eller rättare sagt - jag behöver inte fler grejer att städa undan ;-) Men vad gör man inte? Han älskade att springa runt där och titta på bilar, klämma och känna på alla möjliga och omöjliga grejer :-D
Han föll på en för lila kickbike, men där sa t.o.m jag stopp. Tänk om han ramlar och bryter sig.....
Det värsta är väl ändå att när vi gick in så släppte jag honom lös precis innanför dörren, sa att "Du får välja precis vad du vill!" (Vi var lika lyckliga båda två, han över att vara i paradiset och jag över att kunna säga "välj vad du vill") han satte av mot lila och rosa. Men så sa jag: "Nääää.... Viiiidar, ska du inte titta här? Se vilka fina bilar!"
Men måste han vrkligen leka med bilar? Kan han inte få välja själv!? Jag slogs av tanken lika fort jag jag slängt ur mig de ojämnställda orden. Vansinnigt! Givetvis ska han få välja själv... Men så var jag där och la mig i, jag visade bilarna, leksakerna för 3+ och bla, bla, bla.... Han ville leka med en lila kickbike. Han ville undersöka leksakerna för 1+ och han tyckte att rosa såg fint ut.... Men jag la mig i. Dumma mig. Skäms och fy på mig! Jag förespråkar ju tjejer som leker med traktorer (konstigt vore det väl annars med tanke på att jag kommer från landet), och killar som leker med rosa och lila! Vad spelar det egentligen för roll liksom? Tänk någon som är färgblind, inte fan bryr de sig om ifall det är grönt eller rött! Eller?
Jag säger stopp vid knivar, pickadoller och svärd. Men det beror på min egen knivfobi (jag vistas helst inte i ett rum där det finns knivar, jag skär helst grönsaker med matkniv och jag får hjärtklappning om jag måste tömma diskmaskinen på bestickknivar samtidigt som barnen är på nedervåningen).... Det blir plötsligt så brutalt att slåss med svärd liksom..... Det vill jag inte att barnen gör. Inte någon av dem. Calle håller inte med mig (men han är ju -å andra sidan- kille ;-) )

Nu kommer dom nog snart hem igen, Calle och Joel. Det är storshopping på gång. Jag gillar det inte, men det blir inte alltid som man tänkt sig...

Confessions

Jag älskar Telia! Faktiskt, jag gör verkligen det :-D
Min mobil hamnade hos den mobila doktoren. Doktoren ansåg tydligen att telefonen var för sjuk för att kunna lagas, så den store Teila adresserade mig en ny fon. De uppmärksammade t.o.m att jag inte tagit ur hjärtat på fonen, så de flyttade över det gamla hjärtat i den nya fonen och skickade detta till mig. Alla mina bilder finns kvar. Alla mina värdefulla pics på kidsen! Det vore det allra sorgligaste att förlora.... Men inget gott som inte för något sorgligt med sig -  Alla mina kontaktlinser försvann, så om någon känner sig träffad så smsa gärna så jag kan få pillat in kontaktlinsen igen
Marja trodde att jag försvunnit från planeten. I have not. Jag spelar bara lite svår emellanåt ;-)

Vuxenpoäng

Jajemänsan, idag har jag samlat vuxenpoäng så hälften vore nog! ;-)
Jag har strukit kläder för en hel armé, och helt plötsligt blev det svårt att få igen byrålådorna som tillhör Vidar, Leylia och mig. Konstigt? Förvånande? Nej, nej.... Fast man börjar ju undra vart alla kläder egentligen kommer ifrån? Har jag verkligen köpt allt det där? När?Jag förstår inte.... Eller så förökar sig kläderna i lådorna. Det kan nog vara så ;-)
Inte nog med det, jag har (det här är news flash!) gjort iordning i mina pärmar - och inte vilka pärmar som helst heller, utan bokföringspärmarna! WOW liksom! Nu har jag, som Alfons Åbergs pappa säger, var sak på sin plats. Alla papper i rätt ordning (hoppas jag). Jag kom dock fram till att det behövs en dataväska. (Ja, jag har redan hittat en. Vem gissade nåt annat?) Den är korallröd med blomkonturer på, tjock, lättburen, rymlig och finns på Telia :-D
Inte nog med detta. Jag har (jag vet inte ens om jag vågar säga det, det kanske blir för mycket på en gång?) märkt viktighetspärmen med "Bokföring 2008, Charlotta". Hur många vuxenpoäng får man egentligen lov att samla på sig på en endaste dag!? ;-)
Och, ett annat poäng som jag samlade på mig idag (som jag inte har döpt än). Jag bläddrade igenom Josefssons höst/vinter-katalog idag, vek sidor (inte särskilt många. Allt är ju relativt, men för att vara mig så var det inte många vikningar), och -håller er i- tvingade inte Calle att titta ens! Han bör vara nöjd, annars ska jag banne mig leta fram katalogen på momangen och visa varenda sida! ;-)

Jag måste ju slagit i huvudet i något. Det här är inte likt Lotta-ordningen....

Ljusglimtar

Den här veckan har varit rent kass, psykiskt och fysiskt.
Jag har varit fullständigt ur form. Jag har varit helt vansinnigt trött hela veckan, kroppen lägger på sig minst trettio kilo under natten så det känns som att lyfta bly när jag ska kravla mig ur sängen på morgonen.... Och på tal om kilo. Jag har lagt på mig igen. Jävla skit, rent ut sgt. Jag har änna tyckt att jag kännt mig svullen det senaste och häromdagen fick jag det framför mig på digitalt vis. Fy sjutton! Det suger! Undrar vad det kan bero på? Att jag ramlat in i gamla vanor, dvs. ingen frukost, lunch i farten och middag sent. + ett nyuppkommet Riesen-missbruk. Ingen frukost? Lunch i farten? Middag alldeles för sent? Riesen i tid och otid? Eller alla glassar jag vräker i mig när barnen kojjat? Hmmm.... Det ser verkligen illa ut.... Anna Skipper skulle ge mig en känga i röven om hon visste.
Och hur kan det vara så lätt atta falla in i gamla vanor igen? Återfall på återfall, trots tappra försök till skärpning emellanåt. Poop liksom.....

Well, anyway. Trött och grinig, tung och släpig, kliig och rinnig. Värdelöst.
Jag hatar när det är värdelöst!
Bästa stunden på hela veckan var i morse när jag kröp ner bredvid en alldeles-på-tok-för-tidigt-vaken-Vidar, klockan var 06:40 och Vidar somnade om och jag slumrade en stund snosande i de blonda lockarna. Killen snarkade så jag vaknade igen och hann med bussen trots allt. Men jisses vad mysigt det var att krypa ner bredvid honom och bara kramas och snosa honom i håret. Fantastiska unge! :-)

Mucho lustigt.

-Du vet J och J? Dom ska sälja sin mastodontbil... För 170.000:- !
-Jaha?
-Ja... Du vet en sån där skitstor, en störst-går-först-bil. Dom ska sälja den. För bara 170.000:-
-Vad är din poäng? Att den har tappat över 100.000 i värde sedan de köpte den begagnad?
-Nej, min poäng är att de ska sälja den. För 170.000. Och jag fyller år snart. Jag vill ha en stor bil. (Gärna en Lexus RX 300 ;-) )
-Men storleken har ju ingen betydelse vet du väl...
-Det är är inget annat än lögn och förtal.
-Det är bara personer med små bilar som säger så alltså?
-Precis.....

Sen började jag tokskratta när jag fattade hur det sista lät...
Efter en stund konstaterade jag att jag förmodligen lider av mindervärdeskomplex eftersom jag bara vill ha stora bilar. Eller Ka. Svart eller vitt liksom :-D

Är det ens möjligt...

Det är ju knappt så jag kan tro att det är sant. Det tog 2,5 timmar för Vidar att somna och det tog 2 timmar för Leylia att komma till ro..... Jättetrötta barn, med jätteingen lust att sova helt enkelt. 
Jag är så trött nu så jag får kräkskänslor.....

Over och i säng.


Ledig måndag

Jäpp. sommaröppettiderna har dragit igång, så idag har jag varit ledig. Jag tog en vända till Ikea med Eva. Det blev såklart nästan bara saker till barnen. Barnavdelningen är ju helt klart den roligaste! :-D

Nu längtar jag till augusti. Inte bara för att jag fyller år, utan mest för att jag och Calle ska åka till Göteborg och hösthandla till kidsen. Det är ju, som jag nämnt tidigare, dagisdags. Och då behövs typ allt - i dubbel uppsättning. Men jag klagar inte, shopping är ju det roligaste jag vet :-)

Nu ska Leylia läggas, och Vidar ska jag jaga tillbaka till sängen igen.

Over och ut.

Lördag

Jag är så uuurbesviken! Jag finner inga ord att ens försöka beskriva den besvikelse jag känner!
Det har gjort att jag har städat som en dåre i två dagar. Tokstädning är ett säkert tecken på mycket. antingen är jag arg (läs vansinnig), ledsen, besviken eller så är det finbesök på ingång.
 Idag lättades städeriet upp av att Daniel hälsade på. Long time no see. Det kändes rikigt, riktigt roligt och bra att träffas igen :-) Ingen skillnad där inte, plocka upp vid senast bara :-)

Jag gjorde sista städrycket precis, precis innan barnen åkte i sängen.... Målat har jag fått gjort också. Tidsbokning för måndagen har också ordnats. Det enda som fattas just nu är en baddräkt (utan en sån kan jag inte göra barnen sällskap i mastodontpoolen på baksidan), och ett par slappiga badshorts till Vidar. Måste köpas. Gärna igår. Ännu hellre imorgon. Det ska ju ändå bli mysväder imorgon med regn och allt som hör till, så vad passar då bättre än att  mysa ihop på Trollhättans shopping-Mecka. Calle, do you hear me?!  ;-)

Förresten - mormor och farmor, vill ni besöka ett välstädat hem så gör det snarast. Man vet aldrig hur länge det varar.... (Både mormor och farmor gör ett eller annat städryck vid besök i vårt tromb-liknande hem :-D )
Så här välstädat har det förmodligen inte varit sedan mitt tokryck dagen innan Leylia föddes.
Jag bör väl tillägga att jag jobbar mer än heltid, Calle målar huset och leker med barnen. Så dammråttorna  får lite ro att bygga bo :-D Storstädning hamnar lääängst ner på listan. Så länge man kan göra ett promenadstråk från dörren till köket och sedan vidare upp till övervåningen så är det fine så länge.... Hahahaa! Fan vad hemskt det låter! :-D

Är det verklikgen lördag idag? Jag har varit ledig i tre dagar och vill vara ledig mycket längre. Jag vill vara hemma och mysa med Carln och barnen!
Jag vill veta vad proverna säger. Kan doktorn ringa snart? Oron gör mig gaaaalen!

RSS 2.0