Jämställdhet, my ass!

Mys framför tvn med popcorn, chips, jordnötter, apelsinfestis till mig och en lyx-whiskey á la Lotta till Calle. Vi tittar på hockey. Det slog mig att lagen är så ojämställda så hälften hade räckt! Bara massa karlar i lagen! Bah! Är det inte jämställdhet vi letar efter i alla hörnen och vrår? Vart är den på isen, if I may ask? Det ser ju onekligen ganska trist ut med bara  "coola killar" i lagen ;-)

Kommentarer
Postat av: Calledonien

Men du...vi kom ju faktiskt överens om att det inte är så många karlar i damlagen heller. ;P

2008-03-18 @ 01:27:28
URL: http://calledonien.blogg.se/
Postat av: Charlie

Men varför ska då damlaget kallas just DAMlag. Herrlaget heter ju bara HOCKEYlaget...
Om vi nu ska vara helt jämställda så skulle vi ju säga HERRlaget...

Och jag var faktiskt i stort sätt nykter igen på den bilden....*lovar*

2008-03-18 @ 08:30:18
URL: http://squirlett.bloggspace.se
Postat av: Calledonien

Jag tycker nog i och för sig att folk i samhället mer och mer har börjat använda uttryck som "herrlandslaget/damlandslaget", "curlingherrarna/curlingdamerna", för att ta några exempel. Att det går segt att ta sig till total jämställdhet vad det gäller lagnamn beror ju givetvis på att traditionellt sett så har exempelvis hockey enbart spelats av män, och går man ännu längre tillbaka så utövade inga kvinnor någon sport,
och därför så har det inte funnits någon större anledning att lägga till "män/herr" när laget har benämnts. För min del så kan vi lägga till "dam & herr" i samtliga sporter då vi benämner lagen, det har jag absolut ingenting emot, och i den takt som jämställdhetsutvecklingen pågår så kommer vi nog befinna oss där inom en inte alltför avlägsen framtid. :)

2008-03-18 @ 17:42:33
URL: http://calledonien.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0