Semester!

Jahaja, vart ska jag börja...?
Jag skulle ju kunna börja storyn i lördags...
Jag slipade spackel i nån timme innan jag och Calle åkte till salongen för att ordna en ny frisyr åt Calle, både på huvudet och på hakan. 9mm kapades skägget ner till, och 2dm av det han hade på huvudet åkte raka vägen ner i soporna ;-)
Sedan åkte vi hem, mötte mamma mitt i tapetseringen av vårt sovrum, Calle lagade mat och vi började göra oss redo för att lämna stan för semester.
Ungefär 1km norr om Rasta i Brålanda händer det som bara inte ska hända -  bilen rasade. Fantastiskt! Där satt vi mitt ute i ödemarken, på en tom gård i en jävligt trasig bil med två sovande barn i baksätet och packning för en vecka i fjällen. Jag blir smått hysterisk när bilar slutar fungera. Varför? Förmodligen för att jag inte kan göra ett skit åt saken.
Calle gick ur bilen, kikade lite och konstaterade lugnt att fläktremmen (eller nåt i den stilen) hade gjort sitt. "Men var inte så jävla lugn! Hämta en slägga och slå igång blifanskapet igen!" tänkte jag för mig själv, samtidigt som jag tittade på klockan och insåg att jag missade Melodifestivalen - helt i onödan! Vi ringde mamma, Joel och farfar... Sedan bestämde vi oss för att försöka köra mot Vänersborg för att möta upp Joel och David som skulle bogsera oss hem. Vi kom till Nuntorp och där började motorn koka (eller nåt), så där stod vi i samma situation igen - ingen belysning, minus 7 grader ute som snart kröp in innanför plåtfanskapet vi satt i... Barnen sov fortfarande, som tur var för det finns förmodligen inget värre än att vara strandsatt i en bil med barn som blir sjukligt uttråkade av att sitta still.
"Vet du vad jag tycker? Jag tycker att du ska åka och köpa en ny bil. Gärna en fungerande, gärna en v70, gärna en fabriksny, gärna NU!"
Ja, jag kan konsten att strö salt i såren ;-)
Till slut kom Joel och David. De tömde bagaget på packning för att komma åt något som låg väl undangömt i botten.... Sen bogserade de oss till min mormor i Vänersborg. Vi skulle få låna hennes bil.... Det tog oss tre timmar att ta oss från Trollhättan till Vänersborg, via Brålanda. Sjukt? Ja, jag tycker det...
Vi kom till mormor vid midnatt och bestämde oss för att åka hem och sova 5-6 timmar och packa in barnen i bilen tidigt på söndagsmorgonen igen... Den natten fick jag hysteriskt ont i örat, jag sov sammanlagt 30 minuter den natten och var övertygad om att det var öroninflamation. Jävligt lägligt, tänkte jag... 07:02 lämnade vi parkeringen, tre spyor senare vid 15-tiden anlände vi till stugan i Tännäs. 70 mil hemifrån. Calle kunde inte släppa att han trodde han tappat något när de tömde bagaet kvällen innan och mycket riktigt när vi kom till Nuntorp såg Calle att det låg något där - vår diskborste :-D

Vi hade inte mer än at kört ut ur Torsby när Vidar kaskadkräktes i bilen. Vi stannade på första bästa ställe, topg av honom de blöta, stinkande kläderna och så tog jag på honom min tjocktröja - uppvärmd och klar :-) Vi åkte vidare och hann väl åka i 20 minuter när Leylia tyckte det var dags för nästa stopp. Hon spydde hysteriskt och vi stannade igen, jag tog av henne de blöta kläderna och tog på henne min t-shirt, även den uppvärmd och klar. Sedan åkte vi vidare, och där satt jag i baksätet mittimellan två nerspydda barn, endast iklädd mysbyxor och bh eftersom jag gav bort mina rena, torra kläder till barnen... Calle tyckte det såg skitfånigt ut och langade bak sin tjocktröja till mig... Några timmar senare, efter ytterligare kringelikrok-vägar gjorde Leylia en repris så där rök den sista torra tröjan jag hade. Jag satt återigen i bh och mysbyxor, det var tur att vi hade gott om värme i bilen iaf.


Idag gjorde jag första åket i mina nya pjäxor. Herrigud, är det så det ska kännas att åka med pjäxor? :-D Det var ju tusentals gånger lättare att svänga med ett par pjäxor som satt så här bra på foten...
Det kändes väl sisådär att bli omkörd av en sketen 10åring i backen :-D Jag skyller på att jag gjorde typ två åk förra året och inget åk alls året innan det.... Jag är rostig, helt enkelt... Det finns saker jag gör bättre :-D

Update imorgon kanske? Vi får väl se hur mycket som hinner hända :-)

Kommentarer
Postat av: kicki

du är så jävla rolig! jag längtar tills jag får barn o dom ska kräkas men då ska man kära sambo få stå för kläderna!

2009-03-09 @ 13:08:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0