Instängd i en bok.

Jag läste insändarsidorna till frukosten imorse. Jag tror jag ska sluta läsa insändarsidorna. Jag blir bara arg.
Den här gången gällde det homoäktenskap.
En präst kommenterade en annan präst och skrev att en präst ska hålla sig till Bibeln, och Bibeln tillåter inte homoäktenskap.
Hejsanhoppsan!
Jag vill tro att vi lever på 2000-talet, men vissa verkar ha fastnat i 1800-talets trista källare.
"Ett enkönat äktenskap och föräldraskap blir förvirrande för ett barn." Jaha. Det är bättre att vara föräldralös än att ha homosexuella föräldrar? Jag tror inte att barnen tycker det. Faktiskt.
Jag tycker att det är dags att slänga alla urminnestidersgamla fördomar i soporna!
Bara för att man råkar vara heterosexuellt så betyder inte det att man automatiskt blir en bättre förälder eller människa överhvudtaget.
Är man homosexuell så är inte det bra. Är man kriminell så är inte det bra. Jobbar man svart så är inte det bra. Jobbar man inte alls så är inte det bra. Struntar man i att skaffa barn så är inte det bra. Slänger man ett kolapapper i naturen så är inte det bra. Bibeln tycker nog om mig, jag är heterosexuell, jag är okriminell, jag skräpar inte ner i naturen, jag har uppfyllt min föda-barn-kvot, jag jobbar inte svart.
Fast å andra sidan: Jag jobbar visserligen inte alls, och jag har barn utan att vara gift. Så Bibeln tycker nog inte om mig ändå. Jag passar inte in i ramen.... Men vad gör det? Hör och häpna - jag kan älska ändå! Jag kan ta hand om mina barn trots att jag inte är gift, och jag kan känna kärlek trots att jag inte ränner i kyrkan i tid och otid (jag vistas inte där överhuvudtaget).

"Av en präst kan man kräva att han håller sig till Bibeln. Annars kan han inte hjälpa någon." Så den dagen man bestämmer sig för att bli präst så avsäger man sig rätten att ha en egen åsikt, man ska enbart ha Bibelns åsikt?
Homosexualitet är ingen sjukdom. Det är inget man kan bota med en tio dagars penicillinkur. Kärlek är väl kärlek oavsett om det är mellan två kvinnor eller två män, eller om det är mellan en av varje?
Bara för att man är homosexuell så betyder inte det att man är en sämre människa, det betyder inte att man är en sämre förälder, det betyder inte att man är sämre på något sätt överhuvudtaget.
Mänskliga rättigheter (som t.ex. att ingå äktenskap med någon man älskar) gäller visst inte alla, bara de som faller inom ramarna för vad Bibeln (och inskränkta personer) anser vara "normalt". Men då kan det ju knappast kallas mänskliga rättigheter om det inte gäller alla? Och vad är förresten "normalt"?

Personligen tycker jag att det är helt vansinnigt att stänga in sig så i en bok. Och personligen tycker jag att det finns viktigare saker att fundera på och försöka styra upp, t.ex. svält, världskrig, pedofili, barn - och kvinnomisshandel, hedersmord, m.m, m.m, m.m.
För vad spelar det för roll för mig om mina grannar väljer att vara av samma kön i sovrummet, vid middagsbordet eller framför teven?

Det ska onekligen bli intressant att se vad den där prästen får för reaktioner på sin inskränkta insändare.

Kommentarer
Postat av: Calledonien

Tokstollar finns det gott om. Både homo- och heterosexuella sådana.
Problemet för kyrkan (och de flesta religioner där gudsdyrkan ingår) är att den dag den/de inte längre kan, får eller har (laglig) rätt till att förtrycka de svagsinnade så upphör den att existera. Och ingen vet detta bättre än dem själva.

2008-02-07 @ 23:09:54
URL: http://calledonien.blogg.se/
Postat av: Född att härska

Alla kristna borde likvideras...om du nu vet vad det ordet betyder ;)

2008-03-01 @ 01:39:53
Postat av: Född att härska

För övrigt är bibeln en tvetydig bok där det faktiskt förekommer ett helt kapitel där man hyllar en kvinnas kärlek/pliktrogenhet till en annan kvinna, och tro fan att kapitlet slutar med ett "mång-gifte" där två kvinnor och en man lever tillsammans under äktenskapliga förhållanden. Detta kapitel kallas för "Ruts bok" och ofta citeras texter ur detta kapitel vid äktenskap som ingås av HBT-personer (HBT = Homo,Bi, Transexuella).
Men fuck sak samma, oavsett vad man anser om hbt-sexualitet, så kvarstår det faktum att de flesta
som gömmer sig bakom "den heliga skriften" inte är något annat än homofober som desperat söker efter något att stödja sina åsikter på. Ett tecken på andlig mongolism.
Pertsonligen skiter jag i vem folk idkar samlag med, även om jag tar avstånd från den trendiga gay-kulturen som vill fostra män till flickor.

2008-03-01 @ 01:51:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0