För ungefär 100år sedan...
...lovade jag att lägga upp receptet på mina übergoda matmuffins! Det kan väl vara på tiden nu då? ;P
Ingredienser 8 port.
5dl vetemjöl
3½dl grahamsmjöl
3tsk bakpulver
1tsk salt
1tsk torkad basilika
3ägg
2½dl vatten
1½dl filmjölk
1dl olivolja
1ägg
2dl kesella
1msk tomatpuré
200g chevréost i rulle
1 stor röd lök
8 stora soltorkade tomater i olja
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienserna med basilikan i en stor skål.
Vispa äggen ordentligt och vispa sedan i vatten, filmjölk och olivolja.
Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner äggblandningen.
Fördela smeten i smorda metallformar eller i papperformar och fyll dem till ca. 1½cm under övre formkanten.
Gör sedan fyllningen genom att vispa ägget och blanda i kesellan och tomatpurén.
Gör en fördjupning i varje muffins med en sked och lägg i fyllningen. Det gör ingenting om lite fyllning rinner över på muffinssmeten.
Stick i en lökskiva, en tomat och en ostbit i varje muffins.
Grädda i ca.30min. i 180grader för stora muffins och något mindre för småttingmuffins ;)
Ingredienser 8 port.
5dl vetemjöl
3½dl grahamsmjöl
3tsk bakpulver
1tsk salt
1tsk torkad basilika
3ägg
2½dl vatten
1½dl filmjölk
1dl olivolja
1ägg
2dl kesella
1msk tomatpuré
200g chevréost i rulle
1 stor röd lök
8 stora soltorkade tomater i olja
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienserna med basilikan i en stor skål.
Vispa äggen ordentligt och vispa sedan i vatten, filmjölk och olivolja.
Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner äggblandningen.
Fördela smeten i smorda metallformar eller i papperformar och fyll dem till ca. 1½cm under övre formkanten.
Gör sedan fyllningen genom att vispa ägget och blanda i kesellan och tomatpurén.
Gör en fördjupning i varje muffins med en sked och lägg i fyllningen. Det gör ingenting om lite fyllning rinner över på muffinssmeten.
Stick i en lökskiva, en tomat och en ostbit i varje muffins.
Grädda i ca.30min. i 180grader för stora muffins och något mindre för småttingmuffins ;)


Kommentarer
Trackback