Skadeglädje

Ja, jag kunde inte låta bli att skratta för mig själv i fredags på bussen på väg till jobbet...
Det finns två busschaufförer som jag bara inte tål... När bussen saktar in och jag ser vem som kör och jag ser att det är någon av dom så börjar jag genast fundera på om jag kanske ska ringa mig sjuk istället? När dessa två chaufförer kör så hinner man tänka både en och trettiofem gånger 'kommer jag komma fram levande idag?' Dom kör som idioter! Dom gör idiotomkörningar i bakkrön, skymda kurvor, pratar oavbrutet i mobilen "Öööh, vad gjorde du i helgen då!?!? Höhöhöhö!" Arbetsrelaterade samlat? Skulle inte tro det va....
Fan man kan inte slappna av över huvudtaget! Att somna på deras turer är ett omöjligt uppdrag...
I fredags körde "mobilprataren", och jag suckade ljudligt när han stannade vid hållplatsen. Vi hann inte lågt ut på 45:an förrän han tyckte det var dags att köra om en lastbil... Med släp... En Schenker, om det nu spelar någon roll... Well, han körde om. Jag bara suckade. Till vilken nytta liksom? Vad tjänade han på det? Det dröjde inte länge förrän han skulle stanna till vid en hållplats. See where I'm going? Vem / Vad körde förbi när bussen bilnkade och ville tillbaka ut i körfältet igen? Gissa...
Schenkerlastbilen! Moooahahahahaaa! Jag kunde inte låta bli att hån-le och skratta för mig själv... SÅ mycket tjänade du på det! HA! Jävla kratta att leka Blixten bland andra fordon!
Ibland kan man ju undra om en del chaufförer löser in samma busskort som jag? Flerkommunskort varje månad? T.o.m JAG skulle kunna köra bussen bättre! Faktiskt...

Bästa stunden på dagen...

..är helt klart på morgonen.
Calle väcker mig lagom tills han åker till jobbet. Jag vinglar ur sängen, snubblar ner för trappen och vänder igen för att jag kommer på att jag inte hade någon som helst anledning att gå ner... Trappen är nog bara för nära sovrumsdörren. Eller så följer jag bara efter Calle?
Well, tillbaka på övervåningen igen så kickar jag igång tvn, ställer in Barnkanalen, går in och väcker Vidar genom att pussa honom till vansinne :-D Han är svårväckt vill jag lova! helt hopplös att försöka få liv i på morgonen. Det brukar sluta med att jag lyfter upp honom, sätter honom på pottan och sen langar jag vidare honom till soffan så han åtminstone ska få se slutet på Rorri, eller numera Byggare Bob. När han hamnar i soffan och ser vad som går på tv så brukar han pigga på sig och blir glad. Tills det är dags för tandborstning, hårborstning och på med kläderna. Men vem vill egentligen krångla sig ur den där varma, sköna pyjamaströjan på morgonen? Till slut är Skrutt klar. Då är der projekt Lillasysterväckning. Henne kan jag byta blöja på, ta av pyjamasen och ta på kläderna - medans hon sover. Vid tröjan brukar hon vakna och kravla ur sängen, springa ut till Vidar och sedan står hon och hänger över soffbordet medans hon vaknar till. Tandborstning och hårborstning på tösen, sedan är hon klar. Jag brukar försöka envisas med hårband eller iaf ett hårspänne på henne, men de där små söta händerna bara pillar ur och springer iväg. Sedan kikar hon under lugg på mig och spriner tillbaka till mig för at jag sak sätta i det igen, sen pillar hon ur och springer iväg igen. Det blir en lek. Vilket iofs är väldigt gulligt :-) Vidar sitter hela tiden klistrad i soffan med nappen i munnen och apan under armen.
-Nu går vi till dagis! Leylia stänger av tvn, Vidar släcker i taket och så går vi.... Come on! :-)
Sagt och gjort... Nu brukar klockan ha blivit 07:20. Leylia vill åka på armen ner för trappen och Vidar vill hålla handen... Väl nere hämtar de sina skor, mössor, hansdukar osv. De hämtar t.o.m mina skor och visar vart min jacka är.... Söta ungar! :-) Ingen stress, ingen panik. Bara lugn och ro, göra det vi ska och komma iväg god tid. (såvida vi inte försover oss ;-) )
När skor, mössor, vantar, jackor och halsdukar är på. Och apan hänger under armen, nappen är i munnen, Vidars ryggsäck hänger på mig - då går vi ut. Jag håller Vidars varma, söta, goa hand i min och Leylias lilla, lilla söta vanthand i min andra hand och går ut genom dörren. När jag måste släppa händerna för att låsa blir det protester... Sedan öppnar jag grinden, och så går vi alla tre på rad mot dagis. Jag håller en unge i varje hand och tänker att: Jävlar vilka underbara barn jag har!
Väl framme på dagis så lämnar vi Vidar först. Vi tar av jacka, mössa, vantar, halsduk och skor. Vi hänger väskan på plats och sedan kryper han upp i mitt knä. Han sätter sig gränsle mot mig och lägger huvudet mot mitt bröst precis som att han vill lyssna på mtt hjärta. Har jag halsband på mig så pillar han lite på det, medans han snuttar på nappen och håller apan i andra handen. Ibland kör han ner händerna mellan linnet och koftan och håller armarna runt midjan på mig och verkligen kramas. Fantastiska unge! Och varje gång säger jag: "Du får sitta här hur länge du vill, älskade mammas prins" Sedan pussas vi hejdå, jag säger att jag älskar honom - att han är världens bästa kille och att vi ses ikväll.... Sen vinkar jag och Leylia på Vidar genom fönstret.
Jag och Leylia brukar srpinga från Vidars avdelning till hennes. Inte för att vi ha bråttom utan för att hon skrattar så härligt när det skumpar så :-D Sen går vi in, tar av skor, jacka, mössa, vantar och halsduk och så kryper hon upp i mitt knä som hon har sett att Vidar gör. Fast hon har inte ro i kroppen att sitta still så länge så hon klänger sig upp och hänger med huvudet mot min axel. Jag pussar och pussar och pussar... Hon pussar alltid tillbaka och sen sträcker hon sig efter någon i personalen. Jag säger att jag älskar min söthöna, att hon är den bästa tösungen som finns och att vi ses ikväll. Sen vinkar jag hejdå, hon vinkar tillbaka och säger 'edå'! Sen går jag ut och knacka på fönster där hon sitter och så vinkar vi, skickar slänpussa roch sedan vänder jag mig om flera gånger på vägen hem för att se om hon sitter kvar i fönstret... Hon gör sällan det :-D
Det här är den bästa stunden på dagen. Den varar bara en timme, men den timmen lever jag på hur länge som helst! Det spelar ingen roll om det blir skrik och panik emellanåt, för i slutändan är det alltid lika bra ändå :-)

Upptagen, very upptagen...

Ohmy, ohmy.... Det är så längesedan jag uppdaterade och så mycket som kan ha hänt att ajg inte vet vart jag ska börja. Jag har helt enkelt inte så mycket tid över som jag skulle vilja ha. Well... Jag ska försöka bättra mig.... Det är stressigt just nu och jag har inte riktigt kontroll på hur jag ska fördela tiden.

Tills vidare...

Tillbaka på noll.

Jag har haft, enligt Malin, magkatarr under veckan. Det där är något jag aldrig, någonsin haft så jag visste inte vad det innebär. (Fast å andra sidan så påstod jag ju att jag aldrig haft en öroninflammation i hela mitt liv  - Tills mamma sa att jag var ett öronbarn, och påminde mig om rören (och dom kommer jag ju iofs ihåg) som opererades in - vid två tillfällen!) Magen har varit i sämsta tänkbara skick. Det började i lördags.
Jag kom till salongen, och rusade ner på toa, där kom allting upp - allt jag inte ätit.
Jag gick upp igen, tog emot min kund men förklarade läget - att jag inte kände mig helt prima. Det var lugnt, sa hon.
Jag la i färgen, satte henne i värme och rusade ner på toa - igen. Sen sköljde jag ur färgen, drog slingor, satte henne i värme och rusade ner på toa igen... Så höll det på. Sju vänder ner på toa, innan hon ens lämnat salongen... Bah! Som tur är så har jag haft henne många gånger så jag sabbade inte första intrycket iaf. Hahaha!
Jag avbokade resten, åkte hem och tog en sväng in på toa igen.
Sedan dess har magen vart helt ur spel. Sedan i måndags har jag haft konstant ont i magen, som kramper. Man kan jämföra det vid värkar - Ibörjan-värkar. Det är så där så att jag har krupit ihop varje gång magen har krampat. Och faktiskt - Jag har hellre värkar! Då vet man ju vad och varför. Man vet också att man kan bli drogad så länge det varar, och framför allt - att det snart är över!
Blåbärssoppa och avslagen CocaCola är väl i princip vad jag har livnärt mig på under veckan. Men matsugen som jag har varit så har jag ju fått i mig lite annat också... Lite, lite grann. Bättre än inget. Blåbärssoppan luktade spya så jag fick hålla för näsan varje gång jag drack. Avslagen CocaCola är väl ingens favorit precis? Men man gör väl så gott man kan för att vara snäll mot magen i såna lägen :-D
Men så imorse reflekterade jag inte över magen överhuvudtaget, man reagerar ju bara när det är något som inte stämmer, eller hur?
Men efter en timme eller två så slog det mig - Herrigud, magen verkar ju bra igen! Och det kändes bara så himla skönt!
Efter sömnlösa nätter, konstant trötthet och ont så kändes det bara så skönt att det äntligen var över. Men så, för ungefär två timmar sedan, hamnade jag i en stressad och pressad situation som jag vet tar kål på mig, och magen reagerade direkt! Och så drog det igång igen.... Nu är jag tillbaka på noll..... Jag börjar snart grina! Jag är så trött på det här! Jag är aldrig sjuk, så därför slår det till ordentligt när det väl är dags istället...
Men egentligen, varför klaga? Det finns de som har det värre. Det finns alltid de som har det värre. Men man måste ju få spy ur sig lite ibland, för att vara lite vitsig ;-)

Smygreklam eller bara reklam?


Smällde i mig nästan hela påsen med Tunnbrödchips häromkvällen. Förbannat goda! Jämtländska chirre, lite smör på och *vips* *tjoff* så är hela påsen slut! Jag började undra om det kanske kunde vara så att det springer runt Mucklor i vårt Tv-rum och äter upp mina chirre!?
Vem vill bli personlig Lotta-leverantör av dessa smarriga mumsbitarna? ;-)



(En Muckla är en sån där som Findus i 'Pettson & Findus' skyller allting på. Är något borta så är det Mucklorna som har tagit det...)

Dagens bild.

Lexus Rx300 och Ford Ka tutar och kör på vårt soffbord
 i ny förpackning, nämligen som Ahlgrens Bilar.
Jag tyckte bara att minibilen var fördjävla gullig :-D


Diorshow.


Så här glad kan man bli av att använda Diorshow! :-D


Jag verkligen älskar min julklapp! Världens bästa mascara! :-)


Före och efter...

Mamma kom hit en sväng idag och slängde upp en fondtapet på barnens rum. Det blev bara såååå bra!


Här är före-bilden (givetvis). Jag rev skarvar och spacklade som en tok. Jag gjorde ett "gör om - gör rätt"-projekt efter de där fuskisarna som bodde här innan.... Inte så snyggt, I know, men det blir bättre :-D


Så här kalasbra blev det efter mammas besök :-) Jag älskar det! Och jag har nu bestämt oss för att det blir en fondvägg till, samma tapet på motsatt kortvägg. Coolt? Yeah, I knooow :-D


En lite filurig närbild.
PlanetPolare heter tapeten...
Jag lärde Leylia att leta upp mustasch-filuren och tv-filuren :-D





Jag är sååå nöjd!

Tack till världens bästaste mamma! Åh, vad jag älskar dig! :-)

Dagens djupa fundering...

Jag stod och diskade och fick ett enda ord på hjärnan: Skilsmässa.

Alltså, tänk efter.... Skilsmässa. Skils. Mässa. Vem kom på ordet egentligen? Hur tänkte personen i fråga egentligen?
Säg det högt, och lyssna ordentligt: Skils. Mässa. Visst låter det himla fånigt? Och vad har det med avslutade giftemål att göra? Jag har visserligen inget bättre förslag själv. Än ;-)
Och en sak till: Skilsmässoansökan. Ansökan? Ansökan av vadå? "Hej, ursäkta mig men jag vill inte leva ihop med den där längre. Är det okej med resten av Sverige om jag hoppar av det här giftermålet?" Eller "Alltså, jag är inte så sugen på att vara gift längre. Får jag skita i alltihop?"
Måste man be om lov liksom? Vem bestämmer om "ansökan" går igenom eller inte? För det är ju egentligen det en ansökan handlar om; att få eller inte få lov. Man ansöker om lån på banken. Man ansöker om bidrag. Man ansöker om att bli antagen till t.ex. skolor.
Att ansöka om något handlar ju egentligen om att få Storebrors godkännande. Eller hur?


"Ge mig ett fel som jag kan rätta till och ett annat efternamn..."

Världens bästa komplimang...

...har jag (jaja, kanske Calle lite också) fått idag :-)

-Mina barn är visserligen inte tillräckligt gamla för att ge mig barnbarn än, men jag har sagt till dom att när jag får barnbarn så vill jag ha lika söta barnbarn som Leylia!

(Hennes barn är med största sannolikhet mellan 16-20)

Den komplimangen kommer gå till historien! :-D

Strimmor


Dagens bild.


Vidars bästaste bästa kramkompis, Apan. Han följde med till tandläkaren igår, han följer med till dagis, han sover bredvid Vidar, han sitter med i soffan och tittar på "Bompa", han sällskapar när Vidar äter vällingen (utan att ta den ifrån honom), han följer t.o.m med Vidar på pottan.
Vidar slänger in honom under armen och bär honom i ett "strypgrepp". Apan har mest suttit i sängen dagarna i ända, så han har inte hängt med (under armen, till pottan, till dagis aso, aso, aso...) mer än ett år, men ååh vad Vidar älskar sin pompis :-)


Dagens bild


Tandläkar-akvariet



Man blir ju onekligen vidrigt sugen på en resa till någon Grekisk ö, med långgrund sandbotten och några fina fiskar vid stenarna som ligger tio meter från land.... Tills man ser tomten nere i vänstra hörnet :-D

Dagens händelser...

Idag ska Vidar till tandläkaren. Han tränade hos mormor i fredags, han åkte i stolen, mutades med Bamseklistermärken i halvlek och så fick mormor titta på tänderna med spegel och hon fick t.o.m knacka på bissingarna.... Sen gick vi ut och hämtade Calle och Ley i bilen och gick tillbaka till mormor för att säga att hon skulle vänta på oss medans vi gick och hälsade på farmor. Men när vi kom tillbaka till mormor så ville Vidar upp i stolen igen. Antingen var det väldigt roligt hos tandläkaren eller så ville han ha fler klistermärken :-D
Vi får väl se hur det går idag. Jag sa till mamma att jag får väl gå och köpa en klubba eller nåt och muta honom med. Hon gick ner för räkning, jag skrattade ihjäl mig :-D

-Han får väl få en klubba eller nåt som muta...
-LOTTA!
-Och så ska jag säga att det 'Det är inte farligt...'
-Men SUCK! Om jag säger till dig att 'Du får inte äta upp hela chokladlådan' Så hör ju du bara 'inte'. Du vet ju det!
-Nähä! Skulle du säga så, så skulle jag höra 'Ät upp hela chokladlådan!'. Hahaha!

Ååh vad jag tycker det är roligt att säga så till mamma :-D


Anyway: Efter tandläkaren blir jag väl tvungen att ta tagi bombnerslaget på undervåningen. Jag fattar inte: Jag städade alltså i tre dagar. TRE DAGAR! Av den städningen syns inte ett spår..... Städade ur kylen, klädkammaren, köksskåpen, dammsög, torkade golv, planterade om blommor (inte i den ordningen) an so on, and so on, and so on.... Hur är det ens möjligt att var enda städspår är spårlöst försvunnet?! Baaah. Baaaaaah. BAH!

Sagt och hört...

Sagt: Åååh, vad avundsjuk jag är på XX som ska få en söt liten beeebiiiis!
Hört: Åååh, vad avundsjuk jag är på NN som får ligga och hålla om den tjocka, goa magen...
Sagt: Vadå? Är det något fel på min tjocka mage!?
Hört: Nej, men från din mage känner man inga sparkar, bara gaser...
Sagt: Moooahahahahahaaa!!!

Charmigt värre, va? :-D


(Sagt = Jag.
Hört = Calle.)

En ny idé...

Jag tänkte börja uppdatera bloggen varje dag med Dagens bild.
Jag kan nog garantera redan nu att det, mestadels, kommer dyka upp bilder på mitt egoistiska jag :-D


Här kommer onsdagsbilden:


Tisdagsbilden:


Måndag (also bakgrundsbilden på min mobil. Hahaha!):


Söndag:



Som sagt, det kommer med största sannolikhet resultera i mängder med bilder på mig, men det är väl knappast något nytt och ovanligt va? :-D

Vilka tillhör din närmaste umgängeskrets?


När man hittar sånt här i jackan så inser man att ens närmsta umgängeskrets består av personer under fyra år :-D






För bara lite mer än fyra år sedan hittade man helt andra saker än nappar i mina jackfickor. Där fanns all möjlig skit som är spårlöst borta nu för tiden.... T.ex. M.Light, tändare, kvitton, pengar, godis (nåja, det kan man fortfarande hitta ibland). Det enda som still going strong är nyckelknippan. Fast den har ju visserligen ändrats lite genom åren... Och mitt läppglans- och lypsyl-beroende sitter fortfarande i...
Hade någon frågat mig för 7 år sedan om jag trodde att man skulle hitta nappar bland mina grejer så hade jag skrattat ihjäl mig.... Men så träffade jag ju Carln min, och dom generna kan man ju inte säga nej till :-D

Leta igenom dina fickor. Vad hittar du?

Och så visade det sig....

...att Vidars feber var ännu en öroninflamation.....

RSS 2.0