Blod, svett och tårar...

Vidar har fått en overall i födelsedagspresent av farmor och farfar... Den var tyvärr på tok förstor och skulle bytas. Då fanns det ingen likadan kvar i mindre storlek. Det som fanns var en blå. Enfärgad.
Men jag var ju kär. Jag föll för overallen med älgar, skog och hus på.
Jag ville inte ha någon annan till Vidar... Så när domen kom började jag nästan gråta.
Jag bestämde mig för att åka till Östersund och chansa på att de hade den där. Tyvärr så tyckte mamma och Calle att det var lite väl drastiskt. Så jag fick nöja mig med att ringa dit istället. Och gissa! De hade den! Jag trodde jag skulle bryta ihop! Det var som att vinna flera miljoner kronor, fast bättre! :-)
Ibland kan jag ta lyckan ett steg "för långt". Till besatthet. Eller bestlutsamhet. Jag vet vad jag vill ha, och då ska jag ordna det också...
Calle undrade om det inte var lite väl att ta i? Inte för mig. Det här var jätteviktigt för mig. DEN overallen var jätteviktig för mig. Det är ju för sjutton älgar och träd och hus på! ;-)
Dessutom så tror jag nog att barnen bryr sig mer om sina kläder än vad folk tror. På min tid kunde man bli mobbad om man hade fula kläder på sig... (så här som vuxen så inser man ju att "fult" är, som allt annat, relativt...)
Po.p skickade den. Jag hoppade högt när "Du har ett paket att hämta"-lappen kom i brevlådan :-) Den sitter som gjuten!Det är minsann inte bara jag som är glad över overallen :-)


Yeah!


Pussen!


Älg, hus och träd. Här lever vi nära naturen ;-)

En blivande frisör?


Jag tog fram min stylingdocka för att uppdatera mig på flätning. Det är lättare att göra på sig själv, tycker jag, och därför kände jag att det kunde vara läge att träna lite på dockan...

Men det tog inte många sekunder förrän det stod en liten dam och kammade dockan... Så jag fick helt enkelt flytta på mig :-D


"Leya kan"

"Färdig!"

Kris?

Ja, jag börjar tro det...
Nu när jag plötsligt blev så "mörk" så fick jag för mig att: "Wiiihiii! Kopprigt i hela håret! Guudars så fantastiskt snyggt!"
Jag la några partier framtill (Eller rättare sagt; Malin la några partier framtill) på mig igår..

Före:


Under tiden:


Efter:


Nästa gång får det bli lite mer åt det orangea hållet :-)

En till...

Jag hittade en ny favorittop på G.T. Färgen är helt underbar!

Man ser inte så mycket av toppen på den här bilden, but still... I just LOVE it! :-)


Det spelar roll...


Jag använder sällan t-shirts. Sällan. Det beror nämligen på ärmarna. Jag har oftast för flôtiga överarmar för det (vilket jag håller på att råda bot på). Men ibland gör jag undantag. När det gäller Marilyn Monroe så gör jag undantag.

Nice? Joo, jag tycker det.. Den används fliiitigt :-)

Konstverk

Vidar och Leylia satt på sitt rum och målade. Plötsligt ropade Vidar "Mamma! Kom!" När jag frågade vad det var så svarade han "Titta! Lampa!"
Och mycket riktigt, han hade ritat en lampa. Och inte vilken som helst utan en glödlampa :-DSedan fortsatte konstnärerna med skapandet:

Så jäkla roliga barn!

"Hallå, söta ungar! Ställ er bredvid varandra så jag kan få med er båda på kort för en gångs skull..."
"Leylia håll Vidar i handen..."
Leylia ställde sig bredvid Vidar och försökte ta honom i handen, då gick han längre bort från henne, coh då blev hon blyg...
Jag trodde jag dog :-D Så galet charmiga barn!


Leverans

Vidar och Leylia fick leverans från Östersund. Så här glada blev de då :-D

Helst skulle alla klistra-på-örhängen användas med en gång :-D

Hur nära ett breakdown kan man komma utan att bryta ihop?

Vidar välte ut blomkrukor, protesterade mot allt och motade ut mig ur rummet så fort han fick syn på mig. Hade han kunnat knuffa ut mig på trappen och låsa dörren så hade han säkerligen gjort det också...
Leylia slängde ner deras favoritboki badet. En Bamsebok med säkert 200 blöta sidor. Just då ville jag bara hoppa från balkongen...
Leylia kan allt själv just nu. Allt. Hälla upp mjölk i glaset (eller snarare utanför glaset), mäta upp vällingpulver och hälla över i flaskan (överfulla skopor och 90% av innehållet utanför flaskan).
Eller så är det mig det är fel på.... Jag kan nämligen också allt själv. Allt. Precis som Leylia. Det är nämligen jag som har envisats med att lära henne den dumma idén ;-) Skillnaden är bara att jag gör det snabbare, jag prickar flaskan istället för bänken med vällingpulvret och jag häller mjölken i glaset istället för utanför.
Fast å andra sidan, får de inte kunna allt själv så lär de sig heller aldrig att klara allt själv. Eller hur. Och jag försöker verkligen tänka så hela tiden... Jag gör allt jag kan för att "inte hjälpa till" och säga "mamma gör istället". Jag biter mig i tungan 9 gånger av 10.
Men med Bamseboken... Ja, jag bet mig i tungan. Jag bet förmodligen hål i tungan för då började jag tokgrina. Leylia blev ledsen, jag blev ledsen och till slut grinade vi på kapp båda två.
Det har varit en sån dag idag. Det har varit en tvärtemot-dag och en jag-vill-inte-alls-dag. jag har tjatat och tjatat och tjatat hela dagen känns det som... Till slut krävs det inte mycket utan att man ska sitta i en liten pöl på golvet och grina som ett barn för att man inte orkar mer. Inte en endaste minut till. Men precis som barn så har man nästan glömt bort vad det handlade om när man har grinat färdigt. Då är det bara att ta tag i saker och ting igen, i mitt fall var det bara att plocka fram räser-fönen och föna Bamseboken torr igen...

Det här är vad du behöver för att roa dig en söndagkväll när barnen badar:
1 st nybadad Bamsebok och 1st räserfön.


En Parlux Räser


Föna Bamse...


Till slut så vart han torr igen... Med krulliga sidor. Men han är inte redo för papperskorgen iaf :-)SKAM DEN SOM GER SIG! :-D

Gravid eller bara rastlös?

Som sagt, höggravid eller bara rastlös?
Det är frågan....

Jag har fått en knäpp. Igår och idag har jag bakat och skickat in brödpåse efter brödpåse, bullpåsar, matmuffinspåsar och smörbullar med vaniljfyllning i kylen och frysen... Det har bara hänt när jag har varit gravid. Gärna skitgravid. Som slutspurten innan förlossningen när man börjar boa och ladda inför semestern man aldrig kommer få (att gå hemma och vara föräldraledig)... När man skurar lister med tandborste, bakar tills man stupar, städar, dammsuger och skakar mattor tills mattorna självmant rullar ihop sig till små nystan som ett tecken på att man skakat och vädrat för mycket... Och så när man äntligen är färdig (för just den dagen, för dagen efter börjar ju allt om igen) så säger det bara tjoff! 24 timmar senare är bebisen ute! Ungefär som att bebisen säger "om du ens tänker kombitationen tandborste+list en gång till så kommer listerna tyna bort till obefintliga, så det är nog bäst att bebisen kommer ut nu..."

Eller så är jag bara rastlös... Frågan är bara hur sjutton man kan vara rastlös med två barn runt benen? Finns det någon som vet hur mycket energi en 4åring och en 2,5åring gör slut på per dygn? Var för sig, eller tillsammans ;-) Var i så fall snäll och berätta det för mig så jag kan åka till mödravården och får något speedande utskrivet så man orkar hänga med i tempot utan att somna i soffan före barnen som om man fått en slägga i huvudet.

Eller.... Är jag bara gammal?

Kryddiga snurror, smaskigt tv-snacks.


Smörbullar med vaniljjfyllning


Smörbulle... Sjutk gott!


Matmuffins med fetaost, rödlök och soltorkade tomater.


Matmuffins igen. Galet gott! Man kan LÄTT äta ihjäl sig...

Sen gjorde jag lite annat också. Bake-Off-bullar, som görs iordning på kvällen, jäser i kylen över natten och åker in i ugnen morgonen efter.
Och frallor som man gör iordning utan att grädda dem. De ska jäsa och formas och jäsa igen. Sedan åker de raka vägen in i frysen och så plockar man fram de man vill ha och sätter på ugnen och TJOFF så har man nybakt bröd, även om de så legat i frysen i ett halvår :-D Crazy enkelt!
Och så bakdae jag bullar, vanliga gamla hederliga kanelbullar. Fast med fullkornsmjöl och solroskärnor. Fräscht! Och kul med nåt annat än de där gamla vanliga hederliga kanelbullarna :-D

Kul kille...

I fredags när Calle ringde och sa att han var på väg hem fick jag jävligt bråttom med att packa badväskan åt honom och Vidar... Och Vidar sprang, i vanlig ordning, runt här utan en enda tråd på kroppen när jag sa till honom att
-"Nu får du klä på dig!"
-"NEJ!"
-"Men pappa är på väg hem och ni ska ju åka och bada.."
-"Jaja, okej, okej..."
Det låter så jäkla kul! Det är nåt nytt påfund han har fått för sig, att säga "Jaja., okej, okej..." Eller bara "okej, okej". Hahaha! Kul charmtroll :-)

På med byxorna i full fart...


Man måste ju dra upp brallan ordentligt också, så inte kalsongerna syns för det ser inget annat än fjortis ut, och dit har han ju inte kommit...än....


Strumpan ska på...


...och så stretcha lite...


KLART!


Men vart tog strumporna vägen?! ;-)

Morgonmys


Igårmorse vaknade jag bredvid Vidar, han hade tydligen flyttat in till oss under natten... Men så sover jag ju som en gris och skulle inte ens märka om taket rasade in. Men man blir alltid lika glad av att vakna bredvid skruttarna :-) En unge som snarkar på varsin sida är det bästa, då vill man aldrig gå ur sängen! Dels för att de båda är som två små element, dels för att den enda lugna stunden man får med dom på hela dagen är när de sover ;-)

Så igår tyckte jag att vi hade skitmycket tid över innan vi skulle till dagis... Så jag kröp ner brevid elementet Vidar och sa att det är dags att vakna nu, han sov räv och försökte dölja att han kikade på mig med ena ögat och sedan låg vi där och bara vaknade, näsa mot näsa. Han smygkikade emellanåt och försökte kväva skrattanfallen med fniss. Det gick inte så bra. Sen vart det bara bus :-DJag började väcka skruttarna innan sju t.o.m, men framåt 8-tiden visade det sig att vi visst inte hade haft så mycket tid över som jag trodde och när alla andra barn på dagis hade satt sig för att äta frukost så ramlade vi in med andan i halsen... Herrigud, det har a.l.d.r.i.g hänt att vi snubblat in på dagis så sent! Men vad spelar det för roll när jag fick världens mysigaste start på dagen, då kvittar allt som går åt skogen :-)

Rosa tjejen...

Det finns väl ingen anledning att tro att den här tjejen gillar rosa?Så här såg det ut häromdagen när vi knallade till dagis...
"Leya ha papplyy!"
"Leya ha vante!"
"Leya ha gásugon" (Mimmi hamnade uppochner :-D ) De är förövrigt very much antika.. Min mamma har sparat dem från när jag var i Leylias ålder :-D
"Leya ha myssen!"


Och idga fick hon sett en nagelsvampreklam där alla går runt i rosa skor... Guess! Hon ropade "Mamma! TITTA! Fiiina skooo!" :-D
Oh my, det är mammas tös det... Generna går visst rakt över ibland :-D

På väg hem...


Det är mysigt att gå hem från bussen i höstkvällen när det inte är en endaste person ute...


Trötter

En trött liten skruttunge sover med korvkudden, sin giraff och Vidars apa i tvsoffan...


Sett, hört och läst under dagen

Skrattmuskeln har fått jobba stenhårt idag :-D

- Alla fuskar. Skomakarn fuskar med sina skor. Jag är målare, jag fuskar när jag målar hemma. men säg inget till min fru, hon tror att jag är jättenoga...

That's what he said. I Tv :-D


Jag läste i Torpmagasinet. Eller läste och läste, jag slog upp första sidan och sen fastnade jag här...
Shoppingfest torsdag 8 oktober kl.20-22.
19:00 börjas det med "lättare förtäring vid entréerna och roliga aktiviteter för barn och ungdomar vid Torpscenen där du kan checka in barnen på Kid Park mellan 19-22 i mån av plats. Sedan kan du i lugn och ro gå runt och planera kvällens inköp."
Läste du igenom ovanstående ordentligt?
Jag läste ingeom det flera gånger och kom på några frågor till snillet som kom på hela idén med shoppingfesten på torp:
1) Torsdag kl.(19)20-22 alltså? Checka in barnen på Kid Park mellan 19-22 (som man checkar in väskorna på flyget)?
Barn? 19-22? Mitt i veckan?
Är det bara jag, eller låter det som att det är någon UTAN barn som har planerat det här?

2) Vem sjutton tar med sig sina kidoes till ett köpcentrum fullt med galna människor för att där lämna bort småttegrisarna till någon okänd, när man kan ordna en barnvakt man känner , som man vet inte är galen, och lämna barnen hemma?
Det är bara fördelar - Man får shoppa i fred och lugn och ro, barnen somnar i tid och barnvakten kan somna i soffan framför tvn under tiden.... ;-)
Eller så kan man ju ta dem med sig, anta att de kör fullständigt slut på sig själv och somnar i bilen hem och så kan man, när man låser upp dörren hemma, säga "Hello Hell!" för då är barnen tillräckligt utsövda för att orka några timmar till och så blir det ett "Good morning Hell" när man ska ha upp dom dagen efter ;-)

Det roligaste jag läst idag var kolumnen i Metro, skriven av Jenny Hammar. Jag skrattade högt på bussen och folk vände sig om :-D
Hör på det här:

15-ÅRINGAR TRENDIGARE ÄN JAG
I mitt kvarter ligger en högstadieskola som jag går förbi varje dag. När jag passerar har eleverna rast, eller så har de tagit rast, och hänger nedanför skoltrappan och kväser varje ansats till vettigare aktiviteter. Någon ligger över räcket, en annan balanserar på muren. Lite tjuvrökning och allmänt fnitter. Som det ska vara när man är 15.

Men det är skolbyggnaden som hjälper mig att definiera åldern. Hade de stått i en bar hade jag tagit dem för minst 22. Samtliga tjejer sportar mer kittade outfits än jag skulle kunna uppbåda om jag så ålade på mig hela min garderob – samtidigt. De har bikerboots, skinnlappade tajts och hela Weekdays höstkollektion. De har trendmässigt passerat mig med sån marginal att de är som prickar i horisonten. Jag inspireras av dem!

Det skulle kunna vara ett Stockholmsfenomen, men när jag bloggsurfar mig runt Sverige inser jag att gränserna mellan landsbygd och storstad har suddats ut. Nina, 16, från Borås har hittat ett par kopior av de trendiga Balmain-brallorna. Klara, 15, från Ängelholm berättar att hon har Julia Restoin-Roitfeld som stilförebild – dottern till franska Vogues chefredaktör!!!

När jag gick i nian kände jag knappt till Emma Sjöberg. Jag visste sannerligen inte att det fanns ett märke som hette Balenciaga och Acne hade knappt hunnit sy sina första julklappsjeans. Och jag är ju inte lastgammal. Precis 25.

Jag hade fruktansvärda kreationer i skolan. En långärmad Bondelid-tröja med logga på bröstet, matchad med ett par vida, bruna tajts som skar upp så brutalt i rumpan att skinkorna såg ut att vara särskrivna. Man pratade inte om ”stilar”. Det enda som betydde nåt var märket – Aqua Limone, Replay och Svea.

Jag är visserligen från Borås och det såg säkert annorlunda ut i storstäderna på min tid.

Men kom inte och säg att modebloggarna bara flyter på ytan. De har ritat om kartan, skapat en ungdomsrevolution. Det är därför jag har dragkamp med en 14-åring om samma The Local Firm-tröja på Åhléns.

Inget farligt i det här, det finns ju betydligt sämre intressen att fördjupa sig i (hemgjorda fyrverkerier och annat). Men det är lika bra att upprätta klädfond för de kommande barnen redan nu, innan de ens är påtänkta.

Hahahaha! Jenny Hammar är så jäkla rolig! Det kunde inte träffat bättre, jag känner igen mig så det nästan blir pinsamt... (Läs det understrukna)
"vida, bruna tajts som skar upp så brutalt i rumpan att skinkorna såg ut att vara särskrivna." Då var det inte bara i Brålanda och Frändefors, då utan även i textilmetropolen Borås :-D :-D :-D
Helt galet kul! :-D

En kväll på jobbet


Så här kan det se ut på en kväll på jobbet när kunderna har gått hem


Sandra klippte och Malin la slingor. Rena lyxen! Det blev en sen kväll, jag satt och gäspade och halvsov i stolen och jag var inte hemma förrän 22:30.
Men med tanke på resultatet så var det verkligen värt det :-)


Favoriter


Nya mössanÄrvda klänningen blev en absolut favorit direkt!

Vidar & apan

Coolare kille för man leta efter :-)


På äventyr i skogen

Jag och Leylia tog en promenad i skogen


Leylia talade om för farbröderna att det finns spöken och monster i skogen, det är förmodligen dem hon spanar efter :-D


Trollungen

Jag och Vidar

Calle skickade över en värmande bild till mig när jag och Vidar låg på Näl.
Bilden är tagen på Vidars 3årskalas.

Sjukhusvistelse


En sjuk Vidar i vagnen på väg till apoteket.Dagen efter åkte vi till jourcentralen som skicade oss vidare till akuten, som la in oss på barnavd med dropp.

Min lille, lille Skrutteplutt såh så liten och hjälplös ut när han låg där i sjukhusskjorta, slang i armen med bandage över...

Han bara sov och sov och sov. Det var som att ha en nyfödd igen. "Ååh, nu har han varit vaken nästan en timme!". När Calle och Leylia kom på besök så blev han som en helt annan unge, han sprang runt och lekte och grejade. T.o.m läkaren och sköterskorna sa att "Det är ju en helt ny kille det här ju! Ni får åka hem på permis..." Dagen efter åkte de in och tog bort "droppgrejen" i armen, och så blev det penicillin. Det enda de kunde konstatera var att han hade öroninflammation på höger öra. De hade ingen förklaring till varför han fått 40 graders feber, men eftersom han knappt åt och knappt drack någonting alls så fick han läggas in med dropp.
Man blir galet blödig, jag satt och grinade bredvid sängen när han hade somnat, och sedan vågade jag knappt somna själv den natten så jag vaknade hela tiden och kollade Vidar och droppet.
Nu mår Skrutten prima igen :-)

Middag!


Leylia hjälpte mig i köket. Jag gjorde hamburgare och Leylia fick hjälpa till att skära gurka med en matkniv, man skulle kunna kalla det "gurkmassakern" :-D

Decimetertjocka skivor, och så måste man ju smaka också, så en gurkskiva i munnen medans hon skar upp resten :-DNu är jag färdig, mamma...
Vad tycks om de där skivorna till att lägga på burgare :-D


Bästa prylen för att göra hamburgare! En hamburgepress borde finnas i alla kök :-)


Hemmagjorda hamburgare är förmodligen bland det godaste som finns!

RSS 2.0